Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Рахівщині представили нового голову місцевої РДА

На Рахівщині представили нового голову місцевої РДА
У середу, 12 листопада, у Рахівській РДА голови ОДА й облради Василь Губаль і Володимир Чубірко представили нового керівника району - Віктора Медвідя. Вітаючи представників Рахівщині, голова ОДА...

У середу, 12 листопада, у Рахівській РДА голови ОДА й облради Василь Губаль і Володимир Чубірко представили нового керівника району - Віктора Медвідя.

ВІДЕО ДНЯ

Вітаючи представників Рахівщині, голова ОДА зазначив, що радий перебувати у, певно, найкрасивішому куточку Закарпаття, чиї люди відзначилися і своєю патріотичною позицією. "Я в захваті і від самої Рахівщини, і від її людей" – сказав Василь Губаль.

Спершу керівник області подякував попередниці пана Медвідя Ірині Вербіцькій, наголосивши, що вона взялася до керівництва району в складний час, і не побоялася відповідальності, - інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Реклама

Маючи слово перед присутніми на представленні, Віктор Медвідь відзначив: стає до роботи в непростий час і сподівається на підтримку і районної ради і місцевих громад навколо тих задач, які має. Повідомив, що у найближчі дні об'їде весь район і проаналізує роботу передовсім соціальних закладів. "Кадрові зміни будуть, і будуть вони здійснені у тісному спілкуванні з громадою" – сказав Віктор Медвідь.

Голова обласної ради Володимир Чубірко зазначив, що зараз в області формується команда реформ, бо держава потребує змін. "Змінюються підходи до роботи у владі, бо змінюється і сама система – прямуємо до децентралізації. Варто також розуміти, що війна триває не лише на Сході, вона відбувається й тут – війна з бюрократією, з хабарництвом, і я прошу вашої протидії тим явищам, які ганьблять нас". Також наголосив, що слід поставити край прийняттю рішень винятково з політичних причин і діяти винятково на засадах професіоналізму.

Реклама

Керівництво області також закликало представників району дбати про потреби захисників держави і родин учасників АТО і поінформувало, що ця діяльність в області відтепер відбувається винятково під контролем громади – створено Раду волонтерів та Комітет солдатських матерів і дружин учасників АТО, й запросив рахівчан до співпраці. Василь Губаль наголосив – необхідно не стояти осторонь, і попросив приділити максимальну увагу підтримці армії й родин учасників АТО: "Вони воюють зараз на Сході, воюють за нас, і ми мусимо щодня це пам’ятати й не зраджувати їх".

Також керівник області висловився про освітянську галузь, які зараз теж потрібні реформи: на його думку, проводити кадрові зміни там слід лише в узгодженні з громадою – а хоч і чимось подібним на вибори директора сільської школи. І такі підходи слід застосовувати і в інших галузях – вважає голова ОДА. "Ми задекларували європейські цінності, рух до Європи. Там так уже давно працюють. І ми зараз в області розпочинаємо нову процедуру погодження кандидатур на керівництво обласних закладів. І рухаємося до децентралізації влади – не чекаючи, доки в Києві утворять коаліцію і приймуть закони" – сказав Василь Губаль. Він попросив припинити прикру практику, коли в районах керівників освітніх закладів "заганяли" в партії, й наголосив, що всім слід працювати над своїми задачами, а політикою займатися хіба на виборах у кабінці для голосування.

Ведучи мову про майбутню медичну реформу, голова ОДА відзначив, що на Закарпатті, яке має специфіку, у тому числі географічну, це має відбуватися дещо інакше, ніж визначено в Києві, і він не тільки має своє бачення щодо змін у сфері, а й чекає пропозицій від фахівців краю, у тому числі і цього гірського району.

Реклама

Звертаючись до представників силових структур Рахівщини, голова ОДА акцентував: Мусите ліквідувати так звану "побутову" корупцію, з якою люди змушені стикатися в різних службах краю – від реєстрації автомобілю і до перетину кордону". "Спростімо людям життя і приберімо ці ганебні явища" – вимагає Василь Губаль. Відтак, перед тим як нового керівника району вітали представники місцевих громад, голова ОДА запросив жителів і владу Рахівщини до співпраці – в інтересах району, області, держави.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно