Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті через місяць буде розроблена концепція з переробки сміття

На Закарпатті через місяць буде розроблена концепція з переробки сміття

На Закарпатті через місяць буде розроблена концепція з переробки сміття
Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко повідомив про те, що керівництво сміттєзбирального підприємства “АВЕ” протягом місяця підготує концепцію з переробки сміття на Закарпатті. -...

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко повідомив про те, що керівництво сміттєзбирального підприємства “АВЕ” протягом місяця підготує концепцію з переробки сміття на Закарпатті.

ВІДЕО ДНЯ

- Зараз можемо сказати, що Закарпаття переходить до другої стадії вирішення проблеми поводження з ТПВ. Напередодні ми запустили масовий збір сміття, щоб знати об’єми і налагодити роботу. Наразі інвестори готують комплексну пропозицію, як оптимально переробляти відходи, використовуючи передовий світовий досвід, - сказав голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.

До кінця року відповідна концепція може бути погоджена органами влади, що відкриє можливість для будівництва сміттєпереробних підприємств на території області.

Реклама

Володимир Чубірко однак не підтвердив обіцянки попереднього голови облради щодо 15-мільйонних преференцій, які пропонувалися сільським громадам в обмін на дозвіл будівництва на їхній території полігону ТПВ. Нагадаємо, з такою пропозицією задля знайдення місця під нове сміттєзвалище на Виноградівщині йшов перед виборами екс-голова облради, а наразі нардеп Іван Балога. Однак Чубірко запевнив, що села відчутно виграють від сусідства зі сміттєпереробними об’єктами.

- Це ж сотні робочих місць, податки, інфраструктура, соціальний пакет, це вигідний у всьому світі бізнес, - наголосив Володимир Чубірко. - Ті сільські ради, які погодять розміщення сміттєпереробних заводів у себе на території, стануть мільйонерами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно