Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Берегові презентували книги про історію закарпатського студентства (ФОТО)

У Берегові презентували книги про історію закарпатського студентства (ФОТО)

У Берегові презентували книги про історію закарпатського студентства (ФОТО)
Учора в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ відбулась урочиста презентація двох книжкових видань. Запрошених ознайомили з «Анотованим переліком описів фондів угорського...

Учора в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ відбулась урочиста презентація двох книжкових видань. Запрошених ознайомили з «Анотованим переліком описів фондів угорського походження Берегівського підрозділу Державного архіву Закарпатської області до 1918/1919 рр. та 1938-1944/1945 рр.», автори якого директор Державного архіву в Закарпатські області Михайло Місюк та заступник директора Олена Куташі. Також представили книгу угорського історика, бібліотекаря Ласло Сьогі «Закарпатські студенти в європейських університетах 1407-1919 рр.». Про це зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Берегова Золтан Баб'як.

ВІДЕО ДНЯ

На заході всіх присутніх привітав Іштван Кенєреш. Генеральний директор Будапештського столичного архіву говорив про співпрацю між будапештським та закарпатським архівами, завдяки чому вдалося випустити у світ вищезгадані двомовні (українською та угорською) друковані видання, які згодом будуть і в електронному форматі. Звісно, у цих книгах зберігаються важливі документи, вони є джерелом інформації про минуле нашого краю, а також є вагомим інструментом проведення досліджень студентами та науковцями.

На презентації виступили представники архівів та автори вищеназваних книг, редактор «Анoтованого переліку…» Ласло Варга, президент угорського інституту Ілдіка Орос, представник комісії істориків України і Угорщини Ірина Матяш.

Реклама

Під час зустрічі бібліотеці учбового закладу передали кілька екземплярів книжок.

У Берегові презентували книги про історію закарпатського студентства (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно