Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В ужгородському клубі бились не по-дитячому (ФОТО)

В ужгородському клубі бились не по-дитячому (ФОТО)
Ужгородський комп’ютерний заклад «А-клуб» зачинив свої двері для клієнтів впродовж 1 та 2 листопада, адже найкращі гравці багатокористувацької відеогри змагаються за призовий фонд у 4,5 тисяч...

Ужгородський комп’ютерний заклад «А-клуб» зачинив свої двері для клієнтів впродовж 1 та 2 листопада, адже найкращі гравці багатокористувацької відеогри змагаються за призовий фонд у 4,5 тисяч гривень.

ВІДЕО ДНЯ

Ініціаторами таких змагань стали Олександр Ледней та Костянтин Граба, які об’єднали навколо себе найкращих геймерів області.

Загалом на турнір зареєструвалося 47 команд не лише з Закарпаття, але й зі Львова, Чернівців та Рівного, проте реально вивели свої війська у віртуальні ліси Азерота лише 16 команд.

Реклама

Учасники віком від 13 до 27 років. Турнір відбувається у двох залах, один із яких облаштований для глядачів. Тут гра виводиться на великий екран, також вона транслюється в мережі Інтернет.

Команди грають до одної перемоги, у фіналі – до трьох. Суть: накопичувати досвід, матеріальні активи, щоб знищити фортецю команди суперника, при цьому захистивши власну.

Реклама

До цього в Ужгороді відбувалося 18 подібних заходів, за останні 1,5 року такі змагання проводяться вперше, при цьому кількість учасників нині найбільша. Серед гравців – і відомий в геймерських колах ужгородець Віктор Нігріні, який входить у ТОП-100 кращих гравців світу.

Ініціатор змагання Олександр Ледней розповідає:

«На жаль, поки що чемпіонат не підв’язаний до змагань всеукраїнського рівня. Щоб вигравати у Dota 2, потрібно мати безліч умінь. Потрібно тактично обігрувати суперника. Вміти швидко приймати рішення, будувати стратегію. Гравці практикуються близько 5 годин в день. Але це ніщо в порівнянні зі східною практикою, де професіонали відточують майстерність 10-12 годин на добу».

Реклама

Скептикам подібних змагань варто знати: на перших міжнародних змаганнях з Dota 2 зібралося 16 найкращих команд світу, переможцем турніру, а також власником одного мільйона доларів тоді стала саме українська команда. Четвертий турнір цього року в Сієтлі мав призовий фонд турніру уже 10 мільйонів доларів! Переможцями стали китайці, які забрали 5 мільйонів доларів.

Олександр Ледней розповів, що побідні змагання в Ужгороді відбувалися і з Counter-Strike та FIFA. Організатори хотіли запровадити турніри зі StarCraft та Quake, але спільнота не підтримала цієї ідеї.

Сьогодні хлопці гамселитимуть один одного до пізньої ночі, хоч планувалося, що нагороди вручатимуть вже о 21 годині.

В ужгородському клубі бились не по-дитячому (ФОТО) – 01
В ужгородському клубі бились не по-дитячому (ФОТО) – 02
В ужгородському клубі бились не по-дитячому (ФОТО) – 03
В ужгородському клубі бились не по-дитячому (ФОТО) – 04
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно