Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Закарпатському драмтеатрі презентуватимуть любовну драму

У Закарпатському драмтеатрі презентуватимуть любовну драму
У неділю, 2 листопада, о 18:00 у Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі ім. братів Шерегіїв відбудеться прем’єра вистави "Білий нігер". Постановку за мотивами роману...

У неділю, 2 листопада, о 18:00 у Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі ім. братів Шерегіїв відбудеться прем’єра вистави "Білий нігер".

ВІДЕО ДНЯ

Постановку за мотивами роману "Гордубал" одного з найвідоміших у ХХ столітті чеського прозаїка та драматурга Карела Чапека здійснив заслужений артист України Василь Шершун.

"Гордубал" - перший роман соціально-філософської трилогії Чапека, написаний у 1933 році за реальними подіями. В основі - любовна драма з трагічним фіналом, яка відбулась у Мукачівському районі. У жовтні 1932 року газета "Лідове новини" надрукувала звіт про розслідування вбивства під назвою "Підкарпатська трагедія", який й став поштовхом для письменника до написання цілого роману.

Реклама

Вистава за мотивами роману чеського класика вже ставилась на сцені обласного театру під назвою "Гордубал". Драматичну лінію спектаклю у першій постановці було посилено поезією Петра Скунця, а одну з головних ролей зіграв нинішній директор закарпатського театру ляльок "Бавка" Мирослав Петій.

Оксана Гаврош

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно