Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді плануть зводити музей закарпатського спорту

В Ужгороді плануть зводити музей закарпатського спорту
В Ужгороді презентували видання про закарпатський гандбол. Цього тижня в спорткомплексі «Юність» презентували книгу "Закарпатський гандбол: від витоків і до Олімпу". Її автор - відомий...

В Ужгороді презентували видання про закарпатський гандбол.

ВІДЕО ДНЯ

Цього тижня в спорткомплексі «Юність» презентували книгу "Закарпатський гандбол: від витоків і до Олімпу". Її автор - відомий закарпатський спортивний журналіст Василь Гаджега. У своїй роботі він згадав все: від зароження гандболу на Закарпатті до сучасних звитяг ужгородських "Карпат", повідомив Денис Фазекаш з інформаційного відділу ГК "Карпати".

За словами В. Гаджеги, закарпатський спорт все своє життя засновувався на трьох "китах": футболі, хокеї та гандболі. Але саме останній вид сьогодні приносить славу Закарпаттю.

Реклама

"Гандбол сьогодні чи не найбільше заслуговує, аби про нього написали книгу. Про футбол багато написано, а ось про гандбол - ні. Тому цим і зайнявся", - зізнався автор видання. За його словами, робота "Закарпатський гандбол: від витоків і до Олімпу" - це книга про тих, хто творив історію успіхів гандболу. Мова йде про спортсменів, тренерів, меценатів.

"Там згадано тисячу прізвищ, які любили гандбол, - повідомив В. Гаджега. - І доклали максимум зусиль, аби цей вид спорту був провідним". Як зазначив заступник голови закарпатської федерації гандболу Юрій Бухлак, ця книга є "фантастичною роботою". "Дуже добре, що є люди, які віддають свій час на таку справу, - зазначив він. - Тепер буде можливість показати свою історію, приклади для своїх дітей".

Реклама

Між іншим, на презентації автор книги озвучив інформацію, що найближчим часом в області почнуть зводити музей закарпатського спорту. Де, звісно, гандбол займе особливе місце.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно