Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді відбувся фестиваль здорової їжі (ФОТО)

В Ужгороді відбувся фестиваль здорової їжі (ФОТО)
В Ужгороді відбувся «фруктовий день». У неділю, 5 жовтня, в місті влаштували гастрономічний захід, щоб показати ужгородцям як харчуватися здоровою їжею, а відтак не наражати себе на небезпеку,...

В Ужгороді відбувся «фруктовий день». У неділю, 5 жовтня, в місті влаштували гастрономічний захід, щоб показати ужгородцям як харчуватися здоровою їжею, а відтак не наражати себе на небезпеку, зокрема цукровий діабет.

ВІДЕО ДНЯ

На гастрономічному фесті можна було придбати різноманітні фрукти, взяти участь чи спостерігати за майстер-класами з приготування корисних і смачних страв, вирізати овочі та фрукти в техніці карвінгу та перевірити рівень цукру в крові.

Ужгородець Юрій Головнич із діабетом понад 30 років. Діагноз чоловіку поклали ще в 4 роки. Вірогідна причина - стрес, але що саме посприяло хворобі, коли жодної спадковості нема, чоловік може тільки здогадуватися.

Реклама

Сьогодні в Юрія повноцінне життя: сім’я, дитина. Чоловік не обмежує себе в харчуванні, але міні-пристрій у вигляді ручки з інсуліном завжди при ньому. «Мене не можна назвати сумлінним пацієнтом, - посміхається Юрій, розповідаючи про дотримання режиму харчування. - Я знаю, якщо з’їм більше чогось некорисного, то більше ліків доведеться спожити».

У Діани Войцехович діабет виявили під час вагітності, вірогідно, через гормональні зміни, пояснили лікарі. Тепер молода жінка ретельно слідкує за харчуванням і вчить цього свою донечку: «Моя дитина не знає, що таке газовані напої, що таке сухарики або чіпси. І не буде знати. У моєму раціоні більше фруктів, овочів, каш, менше м’яса».

Реклама

Володимир Соловйов із 2005 року вегетаріанець. У його дружини діабет. І що таке нездорове харчування чоловік добре знає. Тому кілька років тому вирішив виробляти здорову продукцію самостійно. Тепер усе, що їдять у його сім’ї, Володимир виробляє для своїх потреб і вже для продажу: тільки натуральна сировина і вироби з неї.

Володимир каже, що відколи правильно харчується, не знає, що таке хвороби, а до маркетівських продуктів не наближається і радить це робити іншим: що швидше люди це зрозуміють, то менше витрачатимуть ліків у старості, аргументує молодий чоловік.

В Ужгороді кожен 24-й мешканець має цукровий діабет. На Закарпатті – 35 тисяч хворих. Лікарі наполягають: діабет – не хвороба, а спосіб життя, який має свої особливості.

Реклама
В Ужгороді відбувся фестиваль здорової їжі (ФОТО) – 01
В Ужгороді відбувся фестиваль здорової їжі (ФОТО) – 02
В Ужгороді відбувся фестиваль здорової їжі (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно