Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Шахраї зняли із банківської картки довірливої вчительки майже 10 тисяч гривень

Шахраї зняли із банківської картки довірливої вчительки майже 10 тисяч гривень

Шахраї зняли із банківської картки довірливої вчительки майже 10 тисяч гривень
Шахрайства з використанням мобільних телефонів і мережі Інтернет нині не дивина. Про найбільш поширені способи шахрайств, коли, скажімо, аферист представляється працівником міліції і вимагає гроші...

Шахрайства з використанням мобільних телефонів і мережі Інтернет нині не дивина. Про найбільш поширені способи шахрайств, коли, скажімо, аферист представляється працівником міліції і вимагає гроші буцімто за закриття справи проти родича жертви, вже написано багато. В СЗГ УМВС України в Закарпатській області наголошують, що шахраї придумують щоразу нові способи видурювання грошей від довірливих людей. Ось – один із них.

ВІДЕО ДНЯ

Ранкової пори на мобільний телефон 57-річної жительки Свалявщини, вчительки однієї з сільських шкіл району, надійшов дзвінок з мобільного номера від невідомої особи, яка представилась працівником служби безпеки відомого комерційного банку.

«Банкір» повідомив жінку про те, що з її кредитної картки була спроба зняти кошти, і для недопущення таких випадків у майбутньому їй надішлють смс з кодом, який вона повинна продиктувати йому.

Реклама

Не підозрюючи лиха, свалявчанка погодилася, після чого два рази їй були надіслані смс-повідомлення, які вона продиктувала шахраю. Скориставшись ними (вочевидь, жінка підтвердила операцію переказу грошей або вказала свій секретний код картки) зловмисники зняв із кредитної картки вчительки гроші у сумі 9700 грн.

Виявивши зникнення з картки грошових коштів, потерпіла звернулася наступного дня в міліцію. Шахрая розшукують, а правоохоронці вкотре застерігають громадян: не вірте пройдисвітам, ким би ті не називались і які б історії не вигадували.

Реклама

В жодному разі не вказуйте секретний код своєї карточки і не відправляйте ніяких повідомлень, які вам пропонують незнайомці. Пам′ятайте, що сучасні банківські послуги дозволяють дистанційно знімати з картки гроші, навіть не вводячи секретний код картки. Достатньо, аби кредитка була «прив′язана» до певного номера мобільного телефону і з нього надійшло підтвердження операції переказу. Як і сталося в цій кримінальній історії з жителькою Свалявщини.

Як правило, шахраї телефонують навмання, переважно з іншого регіону, і вибирають найбільш довірливу жертву, яка розпочне з ними бесіду, а не відразу кидає слухавку. Тож якщо вам телефонують буцімто з банку, не полінуйтесь сходити в найближче відділення цього банку й поцікавитись, що до чого. А по телефону з незнайомцями взагалі ліпше не говорити. Це може зберегти ваші кошти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно