Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Індійські студенти вражені закарпатськими краєвидами (ФОТО)

Індійські студенти вражені закарпатськими краєвидами (ФОТО)
УжНУ вперше цього року масово прийняв до своїх рядів студентів-іноземців. Це молоді люди з Австрії, Польщі, Молдови та Румунії, зовсім «екзотичні» для Закарпаття студенти з Індії та Непалу, а також...

УжНУ вперше цього року масово прийняв до своїх рядів студентів-іноземців. Це молоді люди з Австрії, Польщі, Молдови та Румунії, зовсім «екзотичні» для Закарпаття студенти з Індії та Непалу, а також одна росіянка, яка заради навчання в Ужгороді вирішила прийняти українське громадянство.

ВІДЕО ДНЯ

Ми поцікавились, як живеться в Ужгороді іноземцям, чи сподобалось їм на Закарпатті та чи не виникає проблем у спілкуванні. Хлопці з Індії розповідали захоплено, з блиском в очах.

Студент-медик з Індії Кішор уже досить добре знайомий з Україною, адже вчиться тут не перший рік. Раніше хлопець був студентом Луганського вишу і навіть вів активне громадське життя у стінах університету: був старостою курсу, членом студентського самоврядування та навіть головою Асоціації індійських студентів. Проте відколи «браття-росіяни» почали безлад у нас на Сході, йому довелося переїхати в абсолютно інший кінець країни.

Реклама

«Щодо людей та про саме місто Ужгород… То всі люди різні. В Ужгороді ми знайшли багатьох, хто дійсно добре до нас ставився та були готові по-справжньому допомогти. Місто загалом дуже красиве. Особливо мені сподобались старі будівлі та викладені бруківкою вулиці», – поділився громадянин далекої Індії.

Також студентів-іноземців приємно вразило, що багато людей досить вільно спілкуються англійською. А оскільки Кішор в Україні уже не «новачок», то пошук потрібних місць та магазинів виявився для нього не надто складним.

Реклама

На запитання, чому вирішив податися на Закарпаття, пояснює: «Я вважаю це місто гарним та безпечним. Саме тому обрали Ужгород».

Ще один студент-іноземець – Нігел зі штату Тамілнаду, що на півдні Індії, розповідає, що ще по дорозі на Закарпаття його уже вразили краєвиди, які можна побачити з вікна поїзда: гори, водоспади та прекрасна природа нашого краю здалась іноземцю просто неймовірною. А перший погляд на Ужгород з висоти останнього поверху готелю «Закарпаття» ще більше підсилив захоплення студента.

Сподобалися гостеві й ужгородці. «Вони були дуже добрими, розповіли нам про місто та запросили скуштувати морозива на набережній, яке виявилось неймовірно смачним…», – ділиться своїми враженнями Нігел.

Реклама

Індієць додає, що вже встиг знайти собі нових друзів на Закарпатті.

До душі йому і пам’ятки міста: Ужгородський замок, Музей народної архітектури та побуту: «Коли я вийшов на оглядовий майданчик Ужгородського замку, то чудовий краєвид на гори Закарпаття змусив мене завмерти в зачаруванні – секунд на 20! А одна з кімнат музею, де представлені різноманітні традиційні українські експонати, викликала думку: «Я хочу бути українцем!»

Індійські студенти вражені закарпатськими краєвидами (ФОТО) – 01
Індійські студенти вражені закарпатськими краєвидами (ФОТО) – 02
Індійські студенти вражені закарпатськими краєвидами (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно