Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді невідомі пошкодили білборди "Батьківщини" та "Сильної України"

В Ужгороді невідомі пошкодили білборди "Батьківщини" та "Сильної України"

В Ужгороді невідомі пошкодили білборди "Батьківщини" та "Сильної України"
У Закарпатській області масово з’явилася зовнішня політична реклама без вихідних даних. А в Ужгороді невідомі пошкодили білборди політичних сил «Партія Сергія Тігіпка «Сильна Україна» та...

У Закарпатській області масово з’явилася зовнішня політична реклама без вихідних даних. А в Ужгороді невідомі пошкодили білборди політичних сил «Партія Сергія Тігіпка «Сильна Україна» та Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

ВІДЕО ДНЯ

На стенді «Сильної України» невідомі написали «Виродок продав Україну», на стенді «Батьківщини» – «Не дай знову прийти запроданцям».

У коментарі ОПОРІ керівник передвиборного штабу «Партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» Михайло Попович сказав – не подаватиме заяви до міліції через інцидент, оскільки він не вартий його уваги. Однак додав: «Вважаю це за неподобство. Такі методи роботи – далеко не проєвропейські. Не такими методами треба боротися на виборах».

Реклама

Про те, що борд пописаний фарбою, у штабі «Батьківщини» дізналися від представника ОПОРИ. «Після подій Майдану писати, що у «Батьківщини» – запроданці, як мінімум некоректно, – прокоментував інцидент кандидат у депутати за списком цієї політичної Іван Колодій. – Усі бачать наші списки як партійні, так й імена мажоритарників – де там запроданці, я не знаю. Я факт псування білборду пов’язую із політичними силами вчорашнього дня – це все, на що вони здатні. Думаю, ми подамо скаргу до правоохоронних органів».

Прикметно, що обидва пошкоджені білборди розміщені без вихідних даних. ОПОРА констатує: це – грубе порушення вимог Закону України «Про вибори народних депутатів України», оскільки інформація про замовника та тираж продукції обов’язково повинні бути вказані на зовнішній рекламі та іншій друкованій рекламній продукції кандидатів.

Реклама

В обласному штабі ВО «Батьківщина» факт відсутності вихідних даних пояснили тим, що на момент розміщення зовнішньої реклами партія ще не була зареєстрована у ЦВК як суб’єкт виборчого процесу. Відповідно, борди на момент встановлення не могли бути агітацією.

Керівник обласного штабу «Партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» Михайло Попович відмовився коментувати ситуацію з білбордами без вихідних даних, аргументуючи це тим, що «друк і розклеювання зовнішньої агітації відбувається централізовано, на підставі укладених договорів з власниками рекламних площ, тому за коментарями треба звертатися або в центральний офіс партії, або до власників біл-бордів».

Також в Ужгороді зафіксовані сіті-лайти із зображенням кандидата по одномандатному виборчому округу №68 Ніколетти Сабов. Цікаво, що на одних стендах є інформація з вихідними даними, на інших – ні.

Реклама

Також в обласному центрі Закарпаття на парканах та асфальті невідомі зробили написи із символікою партії «5.10». А на трасі «Мукачево-Рогатин» на межі Мукачівського та Іршавського районів невідомі зробили такий напис на білборді ВО «Батьківщина».

Також у різних містах та районах Закарпаття, зокрема – Мукачівському та Берегівському, днями з’явилися без вихідних даних білборди із рекламою «Блоку Петра Порошенка» та Опозиційного Блоку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно