Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Пенсіонерка віддала телефонному шахраєві за "порятунок сина" 11 тисяч гривень

Пенсіонерка віддала телефонному шахраєві за "порятунок сина" 11 тисяч гривень

Пенсіонерка віддала телефонному шахраєві за "порятунок сина" 11 тисяч гривень
На території Мукачева та краю загалом все частіше трапляються випадки телефонних шахрайств, направлених на виманювання грошей. Так, від довірливої мукачівки аферист, представившись працівником...

На території Мукачева та краю загалом все частіше трапляються випадки телефонних шахрайств, направлених на виманювання грошей. Так, від довірливої мукачівки аферист, представившись працівником міліції, виманив 11 тисяч гривень.

ВІДЕО ДНЯ

Із заявою до чергової частини Мукачівського міськвідділу звернулась 67-річна пенсіонерка, яка повідомила, що її ошукали. Як розповіла жінка, із прихованого номеру телефону до неї подзвонив невідомий чоловік, який представився працівником міліції на ім`я Геннадій. Чоловік розповів літній жінці, що її сина затримано за незаконне зберігання наркотиків. Для того, що його не притягували до кримінальної відповідальності треба якнайшвидше перерахувати 11 тисяч гривень на вказаний банківський рахунок. Жінка, перебуваючи у стресовому стані, одразу пішла до банкомату і переказала гроші. І лише через годину зателефонувала сину і дізналась, що її ошукали.

За даним фактом працівники міліції проводять перевірку та вкотре нагадують краянам не вірити невідомим, які під будь-яким приводом намагаються виманити від вас гроші.

Реклама

Враховуючи, що вказані факти підривають авторитет до правоохоронних органів та знижують рівень довіри до працівників міліції застерігаємо та нагадуємо.

Щоб не стати жертвою таких шахраїв, треба слідувати наступним правилам:

Реклама

1) Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

2) У таких випадках ніколи не називайте своїх близьких на ім’я. Попросіть людину, яка представилася працівником міліції, назвати прізвище, ім’я, по батькові і дату народження затриманого родича. Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють і ваш номер набрали шляхом випадкового набору.

3) Уточніть, в якому саме відділі міліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть в міліцію (телефон чергової частини «102») і перевірте інформацію, що є у вас.

Реклама

4) Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги» (вашому сину або родичу) чи людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

Якщо ви або ваші знайомі все ж потрапили у ситуацію, коли незнайомі люди, представляючись міліціонерами, вимагають у вас гроші за вирішення яких-небудь питань, негайно дзвоніть у міліцію (телефон чергової частини «102»).

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно