Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мешканцям ужгородських багатоповерхівок безкоштовно роздали газету з джинсою кандидата у нардепи (ФОТО)

Мешканцям ужгородських багатоповерхівок безкоштовно роздали газету з джинсою кандидата у нардепи (ФОТО)

Мешканцям ужгородських багатоповерхівок безкоштовно роздали газету з джинсою кандидата у нардепи (ФОТО)
У поштових скриньках ужгородських багатоповерхівок днями з’явився випуск газети «Неділя» №37 від 19 вересня 2014 року. Як зафіксували спостерігачі ОПОРИ, газету, яка коштує 2.50 грн, мешканцям...

У поштових скриньках ужгородських багатоповерхівок днями з’явився випуск газети «Неділя» №37 від 19 вересня 2014 року. Як зафіксували спостерігачі ОПОРИ, газету, яка коштує 2.50 грн, мешканцям роздали безкоштовно.

ВІДЕО ДНЯ

На третій сторінці видання ціла шпальта – інтерв’ю із кандидатом у депутати від округу №68, чинним народним депутатом від цього ж округу – Василем Ковачем. Матеріал із трьома фото кандидата має явні ознаки іміджевого. Водночас відповідна позначка щодо політичної агітації відсутня.

Головний редактор газети, вона ж є автором інтерв’ю, Оксана Островерх відмовилася надати коментар ОПОРІ, яким чином газети, що мали йти на продаж, могли опинитися у поштових скриньках.

Реклама

У виборчому штабі кандидата Василя Ковача наголосили, що свою агітаційну продукцію розповсюджуватимуть згідно з чинним законодавством.

Щодо факту появи публікації у газеті, помічник народного депутата Алла Кохан зазначила: «У цьому номері газети «Неділя» опубліковано інтерв’ю з народним депутатом України Василем Ковачем. Жодних ознак передвиборчої агітації публікація не містить. Це не перший матеріал у зазначеній газеті про роботу Василя Ілліча як народного депутата. Це підтверджується простим аналізом випусків газети за останні два роки. І не тільки цієї газети: матеріали про діяльність В.Ковача систематично публікувалися у ряді закарпатських ЗМІ: газетах «Закарпатська правда», «Неділя», «Вісті Ужгородщини», «Європа Центр», «РІО », «Ужгород».

Реклама

Уся передвиборча агітація кандидата у народні депутати України Василя Ковача оприлюднюватиметься у ЗМІ відповідно до чинного законодавства: договори про розміщення політичної реклами вже укладені із засобами масової інформації. Серед виборців буде розповсюджуватися агітаційна продукція, виготовлена суто в рамках виборчої кампанії та відповідно до законодавства України».

Як уже згадано, матеріал із ознаками агітації поданий у газеті «Неділя» як звичайна публікація.

Згідно із частиною 1 статті 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України», передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію - суб'єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України. Згідно з частиною 17 статті 74 цього ж закону, усі матеріали передвиборної агітації повинні бути відокремленими від інших матеріалів і означені як такі.

Реклама

Володимир Феськов, координатор ОПОРИ у Закарпатській області

Мешканцям ужгородських багатоповерхівок безкоштовно роздали газету з джинсою кандидата у нардепи (ФОТО) – 01
Мешканцям ужгородських багатоповерхівок безкоштовно роздали газету з джинсою кандидата у нардепи (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно