Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Про Закарпаття говорили в Чехії

Про Закарпаття говорили в Чехії
У Празі відбулась міжнародна наукова конференція «Підкарпатська Русь у складі Чехословацької держави» (1918 – 1945), яку організували Карлів університет у Празі й Ужгородський Національний...

У Празі відбулась міжнародна наукова конференція «Підкарпатська Русь у складі Чехословацької держави» (1918 – 1945), яку організували Карлів університет у Празі й Ужгородський Національний університет.

ВІДЕО ДНЯ

«Підкарпатська Русь» – під такою назвою територія нинішньої Закарпатської області у 1919 – 1939 роках входила до складу тодішньої Чехословаччини. Цей період розглядався вченими на конференції у рамках історії, освіти, національної політики, правового статусу, релігійного життя, адміністративного устрою, суспільно-економічних і культурних відносин.

Упродовж конференції, 17 і 18 вересня, було виголошено понад 50 доповідей, участь у конференції взяли вчені з України, Чехії, Словаччини, Ізраїлю, Угорщини, Канади.

Реклама

На конференції відбулась презентація альбому фотографій «Зниклий світ Підкарпатської Руси», який видала Слов’янська бібліотека – Національна бібліотека Чеської Республіки. В основі альбому – фотографії чеського фотографа-аматора Рудолфа Гулки, який у 1921-1922 роках об’їздив Закарпаття і зафіксував життя, традиції та побут його мешканців. У Слов’янській бібліотеці зберігається близько півтори тисячі фотографій Рудолфа Гулки, частина з них увійшла до альбому.

До конференції у приміщенні філософського факультету Карлового університету була відкрита виставка документів і матеріалів «Громадяни Підкарпатської Руси у боях за свободу Чехословаччини» (1938 – 1945), яку підготував Військовий історичний інститут у Чехії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно