Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На території Закарпаття проживає більше 32 тисяч румунів та діють 12 румунських шкіл

На території Закарпаття проживає більше 32 тисяч румунів та діють 12 румунських шкіл

На території Закарпаття проживає більше 32 тисяч румунів та діють 12 румунських шкіл
У четвер, 11 вересня, перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Андрій Сербайло, заступник голови облдержадміністрації Михайло Рівіс, керівники окремих управлінь зустрілися із...

У четвер, 11 вересня, перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Андрій Сербайло, заступник голови облдержадміністрації Михайло Рівіс, керівники окремих управлінь зустрілися із Міністром-делегатом Румунії у справах румунів звідусіль Богданом Станоєвичем та Генеральним консулом Румунії в Чернівцях Елеонорою Молдован.

ВІДЕО ДНЯ

Як йшлося під час зустрічі, на території Закарпаття проживає більше 32 тисяч румунів, діють чотири обласні національно-культурні товариства румунської спільноти, 12 румунських шкіл та 2 змішані з румунською мовою викладання. Сторони погодились, що підтримка національних меншин в обох країнах – серед пріоритетів у роботі. Також відзначили тісну співпрацю, яка налагоджена між нашою областю та повітами Марамуреш та Сату-Маре Румунії.

Було обговорено питання розбудови пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні, серед перспективних для автомобільного сполучення: «Яблунівка – Ремете», «Ділове – Валя Вишеулуй», «Біла Церква – Сігет Мармацієй».

Реклама

- У цей складний період для нас дуже важлива підтримка країн Європейського союзу та Румунії зокрема. І ми вдячні Вам за підтримку прагнень України стати членом Європейського співтовариства, а також за позицію щодо збереження державного суверенітету та територіальної цілісності України, - звернувся до представників делегації Андрій Сербайло.

Прес – центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно