Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді пікетували консульства Угорщини та Словаччини

В Ужгороді пікетували консульства Угорщини та Словаччини
Сьогодні, 3 вересня, в Ужгороді представники «Демократичного Альянсу» та Асоціації власників авто на транзитних номерах «ЗАВТРА» провели пікет біля будівель Генконсульств Словаччини та Угорщини в...

Сьогодні, 3 вересня, в Ужгороді представники «Демократичного Альянсу» та Асоціації власників авто на транзитних номерах «ЗАВТРА» провели пікет біля будівель Генконсульств Словаччини та Угорщини в Ужгороді. Активісти висловили обурення тим, що уряди країн не підтримали посилення санкцій проти Росії та хотіли почути пояснення від дипломатів.

ВІДЕО ДНЯ

Спочатку активісти з плакатами вирушили до Генерального консульства Словацької Республіки. До пікетувальників вийшла Генеральний консул Словаччини в Ужгороді Янка Бур’янова.

Вона пояснила, що наразі головне – встановлення миру дипломатичним шляхом. За словами Янки Бур’янової, у вирішенні конфлікту, який виник між Україною та Росією, зараз пріоритет – дипломатія замість агресії.

Реклама

Генконсул прийняла від активістів звернення до Уряду Словаччини та пообіцяла передати. Також Янка Бур’янова подякувала закарпатцям за довіру і співпрацю, а також розповіла, що словаки дуже переживають через українсько-російський конфлікт та бажають якнайшвидшого вирішення питання мирним шляхом.

Під час пікету від деяких активістів звучали заклики «депортувати усіх росіян зі Словаччини».

Реклама

Під стінами Генерального консульства Угорщини в Ужгороді активісти також розгорнули плакати та вимагали пояснень від дипломатів щодо ситуації із відмовою підтримати введення нових санкцій проти Росії. Консул Генконсульства Угорщини в Ужгороді Ендер Саліпскі відповів на всі запитання активістів, пояснив, що Угорщина і угорський народ співчуває сім’ям загиблих, переживає за Україну та прагне вирішення конфлікту виключно мирним шляхом. Крім того, консул підкреслив, що Угорщина виступає за суверенітет та єдність України.

Активісти передали Ендре Саліпскі лист-звернення до угорського уряду. Зі свого боку дипломат пообіцяв передати звернення до МСЗ Угорщини, однак, не зміг гарантувати надання відповіді активістам, оскільки, за його словами, дипломатичні стосунки мають обмеження і у його повноваженнях – передача листа, а відповідь на нього – це повноваження інших структур.

Пікети не були надто чисельними. На захід зібралися близько 20 людей включно із журналістами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно