Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На святкуванні Дня знань волонтерка "Айдару" розповіла про любов до України

На святкуванні Дня знань волонтерка "Айдару" розповіла про любов до України

На святкуванні Дня знань волонтерка "Айдару" розповіла про любов до України
Cтудентське життя почалося. Неофіти філфаку, як і першокурсники інших підрозділів університету, прослухали сьогодні першу лекцію, тема якої – «Україна – незалежна, демократична держава». Студентка...

Cтудентське життя почалося. Неофіти філфаку, як і першокурсники інших підрозділів університету, прослухали сьогодні першу лекцію, тема якої – «Україна – незалежна, демократична держава».

ВІДЕО ДНЯ

Студентка третього курсу філфаку Тетяна Дюрдь – волонтерка, яка перебуває в зоні АТО та допомагає бійцям батальйону «Айдар» на Луганщині, – не з книжок, не гучними фразами, пояснила, як це – любити Україну. «Нині на сході – одні з найкращих людей нашої Батьківщини. Будь-яка смерть там – героїчна. Всі, хто віддає своє життя, без винятку, – герої. Чим ми, студенти, або ті, хто далеко від бойових дій, можемо допомогти? Молитвою... Моліться за кожного з воїнів – це найважливіше, що можете для них зробити. Солдати, з якими мені доводиться спілкуватися, кажуть, що до війни вони були близькі радше до атеїзму, але коли на відстані 2-х метрів від тебе падає снаряд, єдине, що тобі залишається, – розмова із Богом… І вона рятує.

Упевнена, на нашому факультеті вас навчать історії Слова і як ним вправно послуговуватися. Слухайте уважно все, що доноситимуть до вас викладачі, бо філфак, направду, виховує справжніх патріотів».

Реклама

Хоча лекція й не була прочитана за академічними канонами, у ній звучав голос серця.

Не просто зі словами вітання, а радше – мудрим материнським наставництвом до студентів звернулася декан філологічного факультету Галина Шумицька: «Яким буде ваше життя наступні 5 років, залежить від кожного з вас. І пам’ятайте: сьогодні від наших думок, слів і дій залежимо не тільки ми, а й життя України у цілому. Ви вступили на один із найстарших факультетів нашого вишу. Назву лише одну з багатьох наших особливостей: маємо справу з найпотужнішим інструментом впливу і творення – Словом, у якому – сенс усього сущого. Не кожен уміло ним користується. Будьте обережними і мудрими, бо берете до рук, у певному контексті, небезпечну зброю. Набирайтеся вражень, знаходьте вірних друзів і відчуйте на смак усю повноту студентського життя».

Реклама

130 студентів-першачків стаціонарної форми навчання познайомилися зі студентським активом факультету. Зі словами вітання до них також звернулися заступник декана з навчальної роботи Василь Шаркань та заступник декана з виховної роботи Оксана Кузьма. За словами останньої, студенти – це майбутнє нації, і їхнє завдання зберегти і плекати духовність нашого народу. «На нашому факультеті вас навчать володіти словом. Скористайтеся всіма скарбами, які здобудете тут. І які б не були обставини, не втрачайте сонечка в душі – більше його розпалюйте».

«У вас розпочався новий і складний етап. Вам дістанеться більше свободи, але з нею зросте й відповідальність. Вам випало вчитися в нелегкий час. Але студентське життя не забирає можливості навчальної, наукової і громадської роботи», – відзначив Василь Шаркань.

Після зустрічі з керівництвом факультету студенти всіх спеціальностей розійшлися по різних аудиторіях, аби познайомитися з викладачами своїх кафедр.

Реклама

Світлана Лапига, фото Віталія Завадяка та Іллі Паппа, Медіацентр УжНУ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно