Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Через економію третина працівників обласного Держгірпромнагляду пішли у довгу відпустку

Через економію третина працівників обласного Держгірпромнагляду пішли у довгу відпустку

Через економію третина працівників обласного Держгірпромнагляду пішли у довгу відпустку
У територіальному управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області з розумінням поставилися до рішень уряду щодо необхідності найсуворішої економії фінансів у державній сфері під час військових...

У територіальному управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області з розумінням поставилися до рішень уряду щодо необхідності найсуворішої економії фінансів у державній сфері під час військових дій на Сході України.

ВІДЕО ДНЯ

- Відразу після опублікування Закону про зменшення на 70 відсотків видатків на фінансування працівників державної служби, - розповів начальник теруправління Михайло Саварин, - розпочали пошуки варіантів виконання службою прийнятого законодавчого акту. Врешті, після індивідуальних, дуже непростих, скажу так, бесід з кожним без виключення працівником, зупинилися на наступному рішенні. Майже третину колективу довелося відправити у безоплатні відпустки до кінця поточного року. Інші переведені на пів ставки, їм запропоновано відповідний графік роботи.

- Над виконанням яких завдань працюватимуть ті, хто залишився на сьогодні на своїх робочих місцях?

Реклама

- В умовах заборони перевірок суб’єктів господарювання зосереджуватимемо зусилля на здійснення так званих превентивних заходів. На стадії завершення, зокрема, розробка цілого комплексу профілактичної та роз’яснювальної роботи з питань охорони праці та промбезпеки як безпосередньо на підприємствах, установах і організаціях різних форм власності (виступи, бесіди, лекції, участь у виробничих нарадах, організації семінарів тощо) так і через засоби масової інформації. Наші фахівці займатимуться також інформаційно-консультативним супроводом діючих на території обслуговування систем управління охороною праці, узагальненням і наданням практичних рекомендацій щодо посилення заходів промислової безпеки усім без винятку зацікавленим особам і організаціям. Думаємо також над створенням консультативних груп з числа державних інспекторів теруправління, які здійснюватимуть прийом відвідувачів протягом усього робочого дня. У територіальному управління запроваджується також щоденна «пряма телефонна лінія» для надання консультацій, довідок, рекомендацій з комплексу питань з охорони праці та промислової безпеки тощо. Крім того, наші фахівці завжди готові при потребі здійснити кваліфіковане розслідування обставин і причин виникнення нещасних випадків на виробництві. У штатному режимі продовжать свою роботу і працівники дозвільної системи. Хотів би також нагадати, що згідно зі ст.31 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2014 рік» працівники теруправління можуть здійснити перевірку за заявкою суб’єкта господарювання або ж з дозволу Кабінету Міністрів України.

- Сподіваюся, що названі, ряд інших заходів допоможуть нам на гідному рівні здійснювати виконання функцій щодо охорони праці та підтримання належного стану промислової безпеки на території області, - наголосив наостанок Михайло Саварин.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно