Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Владивостоці відкрили представництво Ужгородської української богословської академії

У Владивостоці відкрили представництво Ужгородської української богословської академії

У Владивостоці відкрили представництво Ужгородської української богословської академії
У Владивостоці відкрилося представництво Ужгородської богословської академії Карпатського університету. Тепер філія навчального закладу української православної церкви (УПЦ) є не тільки в...

У Владивостоці відкрилося представництво Ужгородської богословської академії Карпатського університету. Тепер філія навчального закладу української православної церкви (УПЦ) є не тільки в Хабаровську, але і в приморській столиці.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив кореспонденту РІА «Восток-Медіа» клірик УПЦ і організатор відкриття отець В'ячеслав, захід був приурочений до Дня хрещення Русі. Однак так як понеділок - робочий день, відкриття перенесли на неділю. За словами священика, багато охочих та запрошені, наприклад, польська діаспора і деякі чиновники з адміністрації Примор'я, не змогли прийти через День ВМФ.

Спочатку на відкритті представництва вузу пройшов водосвятний молебень, а після виступила Марія Зварич - "золотий голос Примор'я". Крім того, кілька пісень заспівав український хор «Славутич». На заході також були присутні український письменник Борис Мисюк, художник Сергій Гончар та представники католицької церкви.

Реклама

Як уточнив отець В'ячеслав, академія є і в Хабаровську на базі місцевої духовної семінарії, там навчаються два студента, цього року захистився докторант. Через збройного конфлікту на Україні не кожен готовий їхати вчитися в головний вуз, тому розвивається дистанційна форма навчання. Викладачі готують кандидатів, допомагають їм освоїти перші щаблі богослов'я, а після відправляють їх в Ужгород. Жителі приморській столиці теж цікавляться навчанням в представництві, зазначив співрозмовник агентства.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно