Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді презентували законопроект «Про вотум недовіри посадовим особам»

В Ужгороді презентували законопроект «Про вотум недовіри посадовим особам»

В Ужгороді презентували законопроект «Про вотум недовіри посадовим особам»
Сьогодні, 4 липня, під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі презентували законопроект «Про вотум недовіри посадовим особам». Координатор громадської кампанії «За відповідальну владу»...

Сьогодні, 4 липня, під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі презентували законопроект «Про вотум недовіри посадовим особам».

ВІДЕО ДНЯ

Координатор громадської кампанії «За відповідальну владу» Ігор Курус розповів, що документ дає можливість громадянам законно і дієво реагувати на свавілля та бездіяльність чиновників, суддів, депутатів, міських та сільських голів.

Автори законопроекту впевнені, що закон, у разі його прийняття, дозволить громадянам впливати на кадрові рішення за допомогою інструменту відкликання чиновників, відкликати політиків, які не виправдали довіри виборців, вимагати звільнення суддів, прокурорів, міліціонерів, оскільки законопроект вводить такий термін як вотум недовіри.

Реклама

Ігор Курус представив просту процедуру контролю та звільнення чиновників. Якщо громадяни бачать, що посадовець порушує закон, створюють ініціативну групу (мінімум 3 осіб), потім публікують у ЗМІ оголошення про початок підписів під петицією про висловлення недовіри цьому посадовцю. Якщо петиція набирає достатню кількість підписів, то чиновника відправляють у відставку.

Наприклад, аби відправити у відставку мера міста, потрібно зібрати 51% підписів від кількості виборців, які брали участь у останніх виборах, для відправки у відставку суддю, потрібно 33% голосів від загальної кількості виборців населеному пункті, в якому працює суддя, длдя звільнення прокурора, міліціонера чи держслужбовця потрібно 25% голосів мешканців території відповідальності посадовця.

Реклама

Громадська кампанія «З відповідальну владу» розпочинають формування обласних осередків, за допомогою яких можна буде впливати на владу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно