Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Попри небезпеку та заборону, люди продовжують купатися у солотвинських озерах

Попри небезпеку та заборону, люди продовжують купатися у солотвинських озерах

Попри небезпеку та заборону, люди продовжують купатися у солотвинських озерах
Про те, що курортний сезон у Солотвині на Тячівщині вже давно стартував, ні для кого не секрет. І це притому, що є численні попередження як з боку місцевої влади, так і з боку комісії з...

Про те, що курортний сезон у Солотвині на Тячівщині вже давно стартував, ні для кого не секрет. І це притому, що є численні попередження як з боку місцевої влади, так і з боку комісії з техногенно-екологiчної безпеки i надзвичайних ситуацій Закарпатської області про те, що озера в Солотвині таять у собі небезпеку.

ВІДЕО ДНЯ

Днями це питання обговорювали на нараді, яку проводив голова Тячівської РДА Петро Голубка з керівниками установ та організацій району.

Наразі директор ДП «Солотвинський солерудник» Олександр Поштука зауважив, що відкриттю відпочинкового сезону в селищі мають передувати відповідні дозвільні документи. Уже який рік поспіль, і зараз також, комісія з техногенно-екологiчної безпеки i надзвичайних ситуацій Закарпатської області заборонила відкривати курортний сезон на території Солотвина, оскільки там у будь-який момент може відбутися просідання землі або виникнути провалля, що може призвести до складних наслідків. Проте це нікого не стримує...

Реклама

Крім того, нагадав він, у 2011 році на місці виїзне засідання провела Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням тодішнього міністра з надзвичайних ситуацій Віктора Балоги. Тож, за висновками фахівців, подальша експлуатація соляних ресурсів Солотвинського солерудника та надання послуг алергологічним лікарням, через неконтрольований процес затоплення гірничих виробок — неможлива. Відповідно було заборонено відкачку ропи з затоплених шахт.

У той же час, власники турбаз та солотвинський селищний голова Юрій Ухаль звертались з проханням дати дозвіл на відкачку соленої води до місцевих озер, але їм було відмовлено.

Реклама

Відтак, у зв’язку з тим, що на території Солотвина протиправно розпочався курортний сезон, у Тячівській райдержадміністрації вже готуються інформаційні листи з проханням до селищного голови та директора солерудника пана Поштуки вжити невідкладні заходи щодо недопущення людей у зону карстоутворень.

Однак фактичне закриття турбаз навряд чи настане, адже люди й надалі продовжують активно приїжджати до селища на оздоровлення. Тим більше зараз, коли по всій Україні такий неспокій.

Нині тут ціни для відпочиваючих зросли порівняно з минулорічними. До прикладу, вхід на територію озера вже коштує не 10 грн., а 20. А за теплий душ доведеться заплатити ще 10 грн. Проживання у котеджах та будиночках вартує від 50 грн. і вище.

Реклама

Надія Сарна, НЗ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно