Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді налічується понад 5000 інвалідів, з яких мають змогу займатись спортом тільки 60 осіб

В Ужгороді налічується понад 5000 інвалідів, з яких мають змогу займатись спортом тільки 60 осіб

В Ужгороді налічується понад 5000 інвалідів, з яких мають змогу займатись спортом тільки 60 осіб
В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція на тему: «Створення сучасного спортивно-реабілітаційного центру для інвалідів». В Ужгороді налічується понад 5000 інвалідів, з яких мають могу...

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція на тему: «Створення сучасного спортивно-реабілітаційного центру для інвалідів».

ВІДЕО ДНЯ

В Ужгороді налічується понад 5000 інвалідів, з яких мають могу займатись спортом тільки 60 осіб. Для вирішення цієї проблеми громадськість у співпраці з міською владою планують перетворити в такий центр недіючу закинуту котельню в місті Ужгороді.

Олександр Лизанець, голова Закарпатського обласного осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового аппарату розповів: «Я працюю з інвалідами вже 3 роки, ми часто проводимо різні заходи, у тому числі всеукраїнські. Але найбільшою проблемою є відсутність приміщення, людям з вадами розвитку практично немає де займатися, а це дуже необхідно для реабілітації. У школі в Доманинцях є можливість займатися фехтуванням, але потреб у інвалідів набагато більше. Тому міська рада, сподіваємося, виділить нам приміщення котельні на вул. Тихого, де плануємо відкрити спортивно-реабілітаційний центр.

Реклама

Тут займатимуться близько 150 людей. Йдеться про настільний теніс, фехтування, міні-футбол, пауерліфтинг. Інваліди займатимуться не тільки спортом, у центрі планують забезпечити і навчальний процес, творчі зібрання. «Це буде універсальний заклад для проведення часу людьми з особливими потребами. Передбачено крім спортивного залу і масажні кабінети, роздягальні та приміщення для навчального процесу», - повідомив інженер Олександр Мартинюк, що забезпечує технічний супровід проекту.

Ярослав Шафарь, заступник міського голови Ужгорода прокоментував: «Це справді цікава ініціатива від організацій, які опікуються людьми з особливими потребами. Я бачив щось подібне у м. Кошице, з яким ми нещодавно підписували угоду про співпрацю. Там на місці казарм організували культурний центр. Щоб проект втілити у життя, необхідно котельню, про яку йдеться, виключити з переліку об’єктів, які міськрада запланувала виставити на аукціон. Натомість, очевидно, слід передати її в оренду за символічну 1 гривню, а тоді вже знайти інвестора для ремонту приміщення та його обладнання».

Реклама

Віктор Шатров, член виконкому Ужгородської міської ради додав: «Міськрадою прийняте досить прогресивне рішення про громадські ініціативи. Відтепер кожна проблема міста може бути в обов’язковому порядку винесена на розгляд радою, якщо вона турбує не менше 50 мешканців міста. Для цього слід зареєструвати ініціативу та упродовж тижня зібрати 50 підписів. Відповідне звернення вже зареєстроване і для спортивно-реабілітаційного центру. Адже будь-які меценати чи грантодавці серйозно розглядатимуть питання допомоги, якщо буде у наявності конкретне приміщення».

Олександр Пересоляк, голова Громадської ради при Ужгородській міськраді зауважив, що презентований проект став би значним кроком вперед для міста: «Для цього необхідне бажання міської ради провести відкритий конкурс, щоб інвестори отримали зелене світло для вливання коштів у проект. Сподіваюся, міськрада своє усне бажання оформить і документально».

Одним з перших інвесторів проекту готове стати Посольство Японії в Україні. Але для цього місто повинно забезпечити 20 % внеску. Сподіваються і на швейцарських та канадських грантодавців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно