Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Декілька сотень велосипедистів взяли участь у велопробігу "Green Ride" та озелененні Ужгорода

Декілька сотень велосипедистів взяли участь у велопробігу "Green Ride" та озелененні Ужгорода

Декілька сотень велосипедистів взяли участь у велопробігу "Green Ride" та озелененні Ужгорода
Велопробіг «Green Ride» об’єднав понад п’ять сотень велосипедистів. Окрім подолання маршруту у 17 кілометрів, на учасників чекало багато сюрпризів. На площі Народній в Ужгороді, звідки і...

Велопробіг «Green Ride» об’єднав понад п’ять сотень велосипедистів. Окрім подолання маршруту у 17 кілометрів, на учасників чекало багато сюрпризів.

ВІДЕО ДНЯ

На площі Народній в Ужгороді, звідки і стартували велосипедисти, можна було придбати значок, який давав право вважатися офіційним учасником велопробігу і передбачав отримання паростка рослини та участь у лотереї.

Співорганізатор заїздів Вікторія Мунчак розповіла, що продано 250 значків, їх придбання було не обов’язковим для участі у заїзді, проте розкупили усі. Ці значки довелося продавати, щоб окупити вартість саджанців бирючин. До самої посадки поставилися дуже серйозно, підготували ґрунт, удобрили його торфом. Проте Мунчак побоюється, що озеленення може пройти не так, як планують в «Night ride»: ужгородці можуть понищити посадку.

Реклама

В 20 годині велосипедисти вирушили з площі Народної, перед стартом потримали велосипеди над головою. Їхали за машиною, яка забезпечувала веселий музичний супровід. До заїзду приєдналися працівники ДАІ, які забезпечили максимальний комфорт для учасників. Через міст Масарика виїхали на вулицю Льва Толстого, через площу Петефі – на Мукачівську, потім через Анкудінова добралися до Української, наступним пунктом призначення стала вулиця Краснодонців, потім Гагаріна і Станційна, через проспект Свободи доїхали до 8-го Березня та через Минайську знову повернули на проспект, і від площі Богдана Хмельницького по набережній знову дісталися до Петефі. Долали шлях майже півтори години.

Щоб надміру не заважати ужгородцям, через пішохідний міст не їхали, вели велосипеди в руках. Після цього висадили саджанці на площі Євгенія Фенцика. Потім усі повернулися на Народну площу, де відбулася лотерея. За допомогою номера на значку можна було виграти безліч подарунків від спонсорів. Головним призом став «еко-зелений» велосипед.

Реклама

Одна з учасників Ірина Шевчук розповіла, що на такому заході вже вп’яте. Дівчина не спортсменка, проте обожнює велосипед. Ірина пишається тим, що в жодному з міст України не проходить такий масштабний велопробіг, як в Ужгороді. На думку велосипедистки, це свідчить про європейськість міста.

Довідка: бирючина (Ligustrum) – рід родини оливових. Кущі або невеликі дерева з нерозсіченими супротивними листками. Ростуть у дикій природі на Закарпатті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно