Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Виноградівські "майданівці" зібрали кошти та придбали бронижилети для закарпатських прикордонників

Виноградівські "майданівці" зібрали кошти та придбали бронижилети для закарпатських прикордонників

Виноградівські "майданівці" зібрали кошти та придбали бронижилети для закарпатських прикордонників
18 червня прикордонникам з відділу прикордонної служби "Дякове" були передані п'ять бронежилетів четвертого рівня захисту. Гроші на придбання військової амуніції зібрали майданівці Виноградівського...

18 червня прикордонникам з відділу прикордонної служби "Дякове" були передані п'ять бронежилетів четвертого рівня захисту. Гроші на придбання військової амуніції зібрали майданівці Виноградівського району Закарпатської області. У найближчих планах - купівля спеціальних касок з надміцного матеріалу - кевларових шоломів.

ВІДЕО ДНЯ

- Майданівці нашого району вирішили допомогти нашим землякам, прикордонникам з Мукачівського загону, які скоро повинні відправитися на Донбас, щоб там захищати Батьківщину, - розповідає голова Виноградівської районної ради Олег Любімов - Рішення про покупку бронежилетів було прийнято в травні, шукали постачальника. Знайшли такого, який запропонував нам найкращу ціну - 2100 гривень за бронежилет четвертого класу захисту. Для порівняння аналогічна продукція продається набагато дорожче: понад три тисячі.

Єдина умова, яка була у постачальника - амуніція повинна бути спрямована в бойові загони. Додам, що у нашого бронежилета досить високий ступінь захисту - він сталевий, термозміцнений, зможе встояти проти кулі з будь-якого типу автомата Калашникова. Зараз ми плануємо закупити спеціальні каски - кевларові шоломи. Їх вартість також досить висока, але ми впевнені, що всім загалом ми зможемо зібрати гроші і купити кілька касок. Поясню, така каска зроблена з особливого матеріалу. У шолома є така обтічна форма, що куля, потрапивши в нього, йде рикошетом.

Реклама

У той час, коли інші розповідають «правильні» слова про те, що озброювати армію повинен уряд, майданівці Виноградівського району просто роблять свою добру і патріотичну справу. Вони впевнені, що не варто чекати.

«Необхідно робити справу тут і зараз. Патріотизм починається з нас! Тому ми допомагаємо адресно - землякам-солдатам, які йдуть захищати Україну», - так говорить активіст Михайло Пинзеник.

Реклама

Майор-прикордонник, начальник відділу прикордонної служби «Дякове» Андрій Лахмотов гаряче подякував за бронежилети, показав, як живуть прикордонники, провів в їдальню, розповів про функції та завдання свого підрозділу.

«Наше завдання - охорона і оборона рубежів України. Територія дії - ділянка на кордоні з Румунією. За наказом командування ми готові відправитися на східний кордон України, щоб там виконати свій обов'язок. На сьогоднішній день в «гарячих точках» Донбасу вже побувало 14 наших бійців. Хочу особливо підкреслити - всі вони вирушили туди добровольцями. Я пишаюся своїми підлеглими. Зараз до відправки в Луганську область готується нова партія військовослужбовців », - говорить Андрій Лахмотов.

Про труднощі військової служби на східних кордонах офіцер не став розповідати. Втім, ми знаємо - прикордонники Закарпаття виконують свою місію з честю.

Реклама

Майданівці працюють прозоро: у будь-який момент вони готові показати виписані й оплачені рахунки, а також заявляють про те, що продовжать свою діяльність по збору всього необхідного для прикордонників. Для цього в найближчі дні буде відкрито спеціальний розрахунковий рахунок, а поки можна зв'язатися з координаторами по телефону.

Розповідає координатор Андрій Гунцелізер: «Можна зателефонувати мені по телефону - 095-341-72-79. Я розповім кожній людині, чого потребують наші прикордонники і як їм допомогти. Надати допомогу - принести необхідні речі можна особисто, або перерахувати гроші. Найголовніше - не треба чекати допомоги з Києва. Допоможемо землякам самі».

Бронежилети передані, громадські активісти побажали прикордонникам головне – скорішого закінчення війни та повернутися додому живими.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно