Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Міліція Ужгорода проводить операцію "Канікули"

Міліція Ужгорода проводить операцію "Канікули"
Працівники сектору кримінальної міліції в справах дітей Ужгородського міськвідділу міліції, з метою попередження дитячої злочинності під час літніх канікул проводить оперативно-профілактичні заходи...

Працівники сектору кримінальної міліції в справах дітей Ужгородського міськвідділу міліції, з метою попередження дитячої злочинності під час літніх канікул проводить оперативно-профілактичні заходи «Канікули»

ВІДЕО ДНЯ

Вчора ужгородські міліціонери спільно з представниками Ужгородської міськради та за участю журналістів місцевих засобів масової інформації провели рейд по нічних закладах та комп’ютерних клубах міста з метою виявлення неповнолітніх, які знаходяться там після 22-ї години без супроводу одного з батьків, або законних представників у нічний час.

За час проведення даного заходу було перевірено більшість місць масового відпочинку молоді та торгівельних закладів міста щодо недопущення продажі дітям алкоголю і тютюну.

Реклама

В комп’ютерному клубі по вулиці Минайській було виявилено 16-річного ужгородця, який замість того, щоб відпочивати вдома знаходився у закладі без законних представників. Після проведеної профілактичної бесіди, хлопця було передано батькам. Відносно його батьків буде складено адміністративний протокол за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Власнику даного закладу, який «закрив очі» на знаходження у нічний час неповнолітнього, загрожує штраф у розмірі від 340 до 850 гривень. У разі повторного порушення протягом року штраф збільшується від 850 до 1,7 тисячі гривень.

Під час нічного рейду, з власниками розважальних закладів, міліціонери проводили роз’яснювальні бесіди та доводили норми діючого законодавства, що стосуються правил перебування неповнолітніх у вечірній та нічний час в місцях дозвілля.

Реклама

«Відповідно до ст.20-1 Закону України «Про охорону дитинства» діти віком до 16 років з з 22.00 до 06.00 години заборонено перебувати у розважальних закладах без присутності одного з батьків або іншого законного представника дитини, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність. Власники даних закладів та уповноважені ними особи мають право та зобов’язані у нічний період вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку», – зазначив начальник Ужгородського міськвідділу міліції Євген Калитич.

Шановні батьки та законні представники дитини! Нагадуємо Вам за вчинення правопорушень і злочинів неповнолітніми настає адміністративна і кримінальна відповідальність. Просимо вас з усією серйозністю віднестись до комплексу заходів і більше уваги приділяти щодо проведення дозвілля ваших дітей. Діти – майбутнє України. Майбутнє дітей залежить від нас, наше майбутнє – від них.

Діана Дорогій, Ужгородський МВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно