Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді відбудеться концерт "Vivat Violoncelli" ансамблю солістів під керівництвом Олени Короленко

В Ужгороді відбудеться концерт "Vivat Violoncelli" ансамблю солістів під керівництвом Олени Короленко

В Ужгороді відбудеться  концерт "Vivat Violoncelli" ансамблю солістів під керівництвом Олени Короленко
У неділю 1 червня о 17.00 годині в Закарпатському художньому музею ім. Й. Бокшая відбудеться концерт «VIVAT VIOLONCELLI!» у виконанні вже добре знаного в краї лауреата Міжнародного конкурсу ім. Д....

У неділю 1 червня о 17.00 годині в Закарпатському художньому музею ім. Й. Бокшая відбудеться концерт «VIVAT VIOLONCELLI!» у виконанні вже добре знаного в краї лауреата Міжнародного конкурсу ім. Д. Бортнянського ансамблю солістів під керівництвом Олени Короленко. Достатньо згадати такі проекти колективу, як концерт «Гірська легенда» за творами Євгена Станковича у 2011 році, з якого, власне, і почалась творча біографія ансамблю. Відтак відбулося багато цікавих виступів, зокрема «Ave Maria», «Скрипкова феєрія», «Музика доби бароко», «Музична мозаїка», «Концерт при свічках», виступи на фестивалі класичної та сучасної музики «Музичне сузір’я Закарпаття» - концертів відбулося понад десять, а останнім був цьогорічний квітневий «Пасхальний концерт».

ВІДЕО ДНЯ

Концерт «VIVAT VIOLONCELLI!» приурочено до Міжнародного дня захисту дітей. Саме тому на початку заходу перед основною програмою майстрів відбудеться виступ почесних гостей - Зразкового ансамблю віолончелістів Ужгородської музичної школи №1 ім. П.І. Чайковського (керівник – вихователь цілої плеяди закарпатських віолончелістів Мирослав Шутко, концертмейстер Наталія Шутко). Участь у заході стане доброю школою публічного виступу для юних віолончелістів.

В основній частині концерту будуть виконувати соло лауреати Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів Діана Гавата, Богдана Неділько, Олена Короленко (віолончель), Олександра Баганич (клавесин, фортепіано), Агнеса Бачинська-Геворкян (флейта).

Реклама

У програмі концерту прозвучать твори французького композитора ХІХ ст. Жюля Массне, італійського віолончеліста і композитора ХУІІІ ст. Луїджі Боккеріні, німецького композитора епохи бароко, сучасника Й.С. Баха Георга Філіпа Телемана, а на завершення - незрівняного Антоніо Вівальді. Солісти, лауреати багатьох професійних конкурсів Діана Гавата, Богдана Неділько, Олена Короленко зіграють прем'єрне виконання п'єси "Реквієм" Давіда Поппера для соло трьох віолончелей у супроводі інструментального ансамблю – ця надзвичайно цікава і складна композиція вперше прозвучить в Ужгороді.

Наостанок додамо, що у художньому музеї наразі експонується виставка дитячих малюнків «Малий Лувер» авторської школи знаної художниці і педагога Емми Левадської, так що відвідувачам концерту стане в нагоді знайомство з цікавою експозицією, яка також присвячена до Міжнародного дня захисту дітей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно