Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Двоє ентузіастів заради благородної мети подолали відстань у 200 кілометрів

Двоє ентузіастів заради благородної мети подолали відстань у 200 кілометрів

Двоє ентузіастів заради благородної мети подолали відстань у 200 кілометрів
Сьогодні о 14 годині завершився рекордний для Закарпаття забіг Дмитра Джміля на 200 кілометрів заради хворої на ДЦП дівчини Марії Малеш із Іршавщини. «Я біжу, щоб вона ходила» - з такою метою...

Сьогодні о 14 годині завершився рекордний для Закарпаття забіг Дмитра Джміля на 200 кілометрів заради хворої на ДЦП дівчини Марії Малеш із Іршавщини.

ВІДЕО ДНЯ

«Я біжу, щоб вона ходила» - з такою метою Дмитро Джміль пробіг 200 км гірськими дорогами Львівщина та Закарпаття. Таку благодійну акцію закарпатець розпочав уночі 23-го і завершив сьогодні – 24 травня.

Шість перевалів, гірська місцевість і зміна висот. А ще денна спека та низькі нічні температури. За таких умов спортсмени провели забіг на 200 км, установивши обласний рекорд.

Реклама

Ось перші враження Дмитра: «…два дні не спав. І я ще поки що нічого не соображаю. Почуваюся добре, але спека. Вона все ж таки виснажила. У перший день – це 80 і 110 кілометри – вони були, мабуть, найскладнішими як для мене, так і для велосипедиста».

Забіг стартував біля Старого Самбора на Львівщині. І завершився в Ужгороді на Закарпатті. Біг Дмитро більше 30 годин. Разом із ним, але на двоколісному, рухався велосипедист Ференц Гутлебет. Для молодої людини заїзди на довгі відстані не в новинку, а от швидкість: «…особисто для мене – це була маленька швидкість. Дуже важко висидіти в сідлі такий час. Це 36 годин я майже не злазив із велосипеда. І, звісно, погода. Тому що весна. І зараз у горах +35 на сонці, а вночі 8-10 градусів. Треба було брати з собою змінний одяг. Я навіть перемерз вночі».

Реклама

За понад 30 годин у дорозі хлопці спали тільки 40 хвилин, розповів Ференц. А от Дмитро в перший день пробігу згорів просто неба, довелося організаторам терміново шукати креми для зняття сонячних опіків.

Мали організатори й інший клопіт. Оскільки рухалися вздовж прикордонних сіл, то змушені були «звітувати» перед головами сільрад про акцію та її причини. Хоча мешканці сіл радо приймали і навіть допомагали учасникам, хто водою, а хто навіть сметаною.

Забіг на дві сотні кілометрів організували заради 14-річної дівчини Марії Мелеш із діагнозом ДЦП. Вона вже перенесла три операції і зараз їде до Києва на четверту. А от на реабілітацію грошей в родини нема.

Реклама

Співорганізаторка акції Тетяна Ігнатьо повідомила, що «…за час першої акції нам вдалося зібрати близько 3 тисяч гривень, тобто частинку якусь для лікування дівчинки. І вже буквально за тиждень до старту другого етапу акції виявилося, що Марічці потрібна ще одна операція, четверта. Тому ми сподіваємося, що все таки виручимо якусь частину грошей на теперішню операцію і зразу ж на термінову реабілітацію на початку червня».

Утім забігом акція з допомоги дівчині не завершується. У такий спосіб тільки привертають увагу до проблеми. Організатори мають намір і надалі збирати гроші для реабілітації хворої. І просять долучатися небайдужих.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно