Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В обласному центрі Закарпаття триває фестиваль вина та меду "Сонячний напій" (ВІДЕО)

В обласному центрі Закарпаття триває фестиваль вина та меду "Сонячний напій" (ВІДЕО)

В обласному центрі Закарпаття триває фестиваль вина та меду "Сонячний напій" (ВІДЕО)
Фестиваль вина традиційно триває в Ужгороді. На фест з’їхалис виробники із Закарпаття і навіть інших областей. Яким сиром краще закусувати вино і чому медовий місяць називається медовим? На...

Фестиваль вина традиційно триває в Ужгороді. На фест з’їхалис виробники із Закарпаття і навіть інших областей. Яким сиром краще закусувати вино і чому медовий місяць називається медовим?

ВІДЕО ДНЯ

На фестивалі вина, як то кажуть, не вином єдиним. На “Сонячний напій» виробники з усього Закарпаття з’їхались зі своїм товаром. Пані Світлана каже: привезла з десяток видів овечого сиру – найкращої закуски. Плетені корзинки, бутелі, скриньки, вироби з овечої шерсті, глиняний посуд під старовину – на фестиваль везуть усе. І якщо лозу та хутро якось можна пов’язати із традиційним виноградарством, то напівдорогоцінні камені – аж ніяк. Однак…

Продавці їздять із сусідньої області кілька разів на рік: надто вже закарпаткам до душі натуральне намисто. А ще до душі колорит, тому завжди людно біля яток із народними костюмами та довкола імпровізованої сцени: там час від часу витанцьовували колективи. Бджолярі привезли і мед, і прополіс і найголовніше – медовуху, до якої не додається жодної краплі спирту. Кажуть: саме смачному напою, а не солодащам меду, перший місяць сімейного життя зобов’язаний своєю назвою.

Реклама

Вина ж на фестивалі – лише третина: 40 із 130 заявлених до участі виробників. Однак видів – не злічити. Біле і червоне, сухе й солодке, з чистих сортів і змішане – на будь-який смак. Серед різноманітності одразу помітним є бутель із підписом Отелло. Насправді сорт має назву Отелла, однак піар-хід – вдалий, каже пан Іван.

Триває фестиваль із 25 по 27 квітня.

Реклама

М-студіо

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно