Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Перетворювати Ужгород в маленький Шанхай не варто – експерти про рекламні вивіски в обласному центрі (ВІДЕО)

Перетворювати Ужгород в маленький Шанхай не варто – експерти про рекламні вивіски в обласному центрі (ВІДЕО)

Перетворювати Ужгород в маленький Шанхай не варто – експерти про рекламні вивіски в обласному центрі (ВІДЕО)
Відтепер нові рекламні правила. В Ужгороді оприлюднили проект рішення щодо розміщення вивісок, його депутати міської ради розглянуть уже завтра. Концепція кардинально відрізняється від попередньої –...

Відтепер нові рекламні правила. В Ужгороді оприлюднили проект рішення щодо розміщення вивісок, його депутати міської ради розглянуть уже завтра. Концепція кардинально відрізняється від попередньої – переробити рекламні носії доведеться майже всім закладам, переважній більшості доведеться ще й добре продумати місце їх розташування.

ВІДЕО ДНЯ

Пані Наталія живе в Ужгороді вже більше п’ятдесяти років. Жінка пригадує: коли студенткою приїхала в обласний центр, була вражена його красою. Тепер же прогулянки центральною частиною міста викликають інші емоції.

Таку думку поділяє чимало ужгородців. Різнобарв’я вивісок на центральних вулицях викликає невдоволення і в них, і в активістів уже не один рік.

Реклама

Кілька спроб встановити норми зазнали фіаско. Однак уже сьогодні міські депутати на сесії розглянуть новий проект. Вимоги документ ставить у першу чергу до вигляду вивісок. Вони мають відповідати загальній стилістиці архітектури і не бути надто яскравими. Мовляв, реклама – рекламою, але перетворювати місто на, як його вже охрестили, маленький Шанхай – не варто.

Друга вимога – розміщення. Під забороною опиняться кілька назв біля одних дверей, надто великі таблички, реклама на балконах і під ними, вивіски, що мають пульсуюче освітлення, рухомі стрічки, деякі види підсвітки та інше.

Реклама

Проект ми показали пані Наталії. Найбільше жінці сподобалось, що із вікон мають прибрати рекламні плакати. Жінка каже: саме їх за останній час побільшало, адже такий вид реклами найдешевший. Як виявилось, макулатура у вікнах багатьом заважає. Та й загалом жителі хоч і звикли до вигляду міста, але змінити його чи пак повернути колишній – аж ніяк не проти. Однак, кажуть і про те, що реклама – двигун торгівлі.

Стовідсоткового слідування проекту поки що не обіцяють і у міській раді. Попереду розгляд, коригування і внесення змін. Якщо проект рішення таки буде прийнято, то зазначені в ньому нормативи формально будуть поширюватися на всю територію Ужгорода. Однак в першу чергу втілювати їх будуть в історичній частині, у спальних районах, не виключено, все залишиться без суттєвих змін.

М-студіо

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно