Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородські перевізники звернулися до влади з проханням підвищити ціну за проїзд у міських маршрутках

Ужгородські перевізники звернулися до влади з проханням підвищити ціну за проїзд у міських маршрутках

Ужгородські перевізники звернулися до влади з проханням підвищити ціну за проїзд у міських маршрутках
Ужгородські перевізники, які обслуговують міські маршрути, звернулися до міськради з проханням підвищити тарифи. Вони хочуть, щоб ціна на проїзд зросла до трьох гривень та наводять необхідне по...

Ужгородські перевізники, які обслуговують міські маршрути, звернулися до міськради з проханням підвищити тарифи. Вони хочуть, щоб ціна на проїзд зросла до трьох гривень та наводять необхідне по процедурі економічне обґрунтування такого кроку.

ВІДЕО ДНЯ

Втім, воно й так цілком очевидне – ріст ціни на паливо. Трохи раніше, нагадаємо, попросили підняти тарифи і міжміські перевізники.

Втім, у міськраді заспокоюють. На даний момент це лише звернення, тому боятися, що вже від завтра чи з понеділка виросте ціна на проїзд, не варто. В відділі економіки нам пояснюють довготривалу процедуру затвердження нових тарифів.

Реклама

Спочатку числа, приведені перевізниками, перевірятимуть та звірятимуть фахівці відділу.

Потім питання розгляне міжвідомча комісія з питань реалізації державної цільової політики. Після обговорення на комісії, оскільки це регуляторний акт, рішення про підняття тарифів буде винесене на громадське обговорення. При цьому, логічно, що люди будуть хотіти якомога нижчі ціни, але тут не можна сліпо йти на поводу, бо при занадто низьких цінах перевізники просто відмовляться працювати.

Реклама

По завершенні обговорення спеціалісти повинні опрацювати всі зауваження, які надійдуть, зробити висновок, прийнятні вони чи ні. А також відправляють документ про підвищення тарифів до Антимонопольного комітету. І вже лише потім підготовлене рішення відправляється на засідання виконкому.

На всю процедуру необхідно не менше двох місяців, а яку ціну установлять врешті-решт і чи змінюватимуть її взагалі, наразі сказати неможливо.

В міськраді кажуть, що поспішати з цим питанням точно ніхто не буде, хочуть також почекати й подивитися, що з міським транспортом вирішуватимуть в інших містах України.

Реклама

Нагадаємо, востаннє тарифи на міський транспорт в Ужгороді змінювалися лише трохи більше року тому – 1 лютого 2013-го року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно