Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Іршава вже має досвід співпраці із Представництвом Євросоюзу в Україні

Іршава вже має досвід співпраці із Представництвом Євросоюзу в Україні

Іршава вже має досвід співпраці із Представництвом Євросоюзу в Україні
Яскравим прикладом цього є торік проведена реконструкція дитячого садочка №1. Роботи на цьому об’єкті фінансувалися спільно міськрадою та ЄС. Наразі знову з’явилася перспектива у 2014-2015 р.р....

Яскравим прикладом цього є торік проведена реконструкція дитячого садочка №1. Роботи на цьому об’єкті фінансувалися спільно міськрадою та ЄС.

ВІДЕО ДНЯ

Наразі знову з’явилася перспектива у 2014-2015 р.р. поновити співробітництво. Зокрема, на сьогодні прийнято рішення про розробку проекту для реконструкції дошкільних навчальних закладів №2 та №3 м.Іршава. Обидва потребують утеплення фасадів будівель, відновлення електромережі та заміни освітлювального обладнання. Крім того, на будівлі другого садочка необхідно реконструювати дах, а в третьому – замінити систему опалення. Всі ці роботи потребують неабияких витрат.

Безперечно, спрямувати значні суми самостійно міськрада можливості немає, оскільки окрім закладів соціальної сфери з міського бюджету фінансується утримання шляхової та вуличної інфраструктури, об’єктів житлового фонду, будівництво та реконструкція комунікаційних мереж, тощо.

Реклама

Таким чином співпраця із Євросоюзом та часткове фінансування вищеназваних робіт з боку Європи, фактично є єдиним способом, зробити всі ДНЗ міста сучасними та більш комфортними. Тим паче, виконання подібних проектів у першу чергу передбачає впровадження енергоощадних технологій та заходів, що у результаті приносить суттєву економію енергоресурсів і бюджетних коштів.

Втім, щоб отримати таку можливість спершу слід виконати певні умови. Зокрема, місто повинно бути підписантом угоди мерів. Чим декларує, що воно, так само, як 5000 міст Європи та 48 міст по Україні – погоджується впроваджувати енергоефективні заходи, основною метою яких є – до 2020 року зменшити викид СО2 на 20%.

Реклама

Наступним кроком є подання проектної заявки з коротким описом всіх запланованих енергоощадних заходів та Плану дій для сталого енергетичного розвитку, вся процедура конкурсу. Після – виготовлення проектно-кошторисної документації та перехід до монтажно-будівельних робіт.

У мерії прийняли рішення йти цим шляхом і Іршавська міська рада подала заявку для підписання Угоди мерів, а також спільно із ГО «Перехресні зв’язки» розпочали збір та систематизацію вихідних даних по обидвох міських дитсадках.

Іршавська міська рада

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно