Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура домоглася, щоб інваліда ІІ групи було поновлено на роботі та виплачено компенсацію

Прокуратура домоглася, щоб інваліда ІІ групи було поновлено на роботі та виплачено компенсацію

Прокуратура домоглася, щоб інваліда ІІ групи було поновлено на роботі та виплачено компенсацію
Прокуратура Ужгорода захистила в суді права інваліда, якого незаконно звільнили і домоглася окрім поновлення його на роботі ще й стягнення на його користь понад 5,5 тис. грн. за час вимушеного...

Прокуратура Ужгорода захистила в суді права інваліда, якого незаконно звільнили і домоглася окрім поновлення його на роботі ще й стягнення на його користь понад 5,5 тис. грн. за час вимушеного прогулу.

ВІДЕО ДНЯ

За інформацією виконувача обов`язків прокурора м. Ужгорода Івана Дем`янчука:«До прокуратури міста Ужгорода звернувся 64-річний ужгородець щодо захисту його прав у судовому порядку. У ході перевірки прокуратурою встановлено, що заявник з 1994 року працював на одному з ужгородських підприємств. Близько трьох місяців тому новий керівник підприємства звернувся до нього з вимогою негайно звільнитися за власним бажанням у зв’язку з проведенням реорганізації Товариства. На таку вимогу чоловік не погодився.

З серпня по вересень 2013 року він хворів та перебував на стаціонарному лікуванні про що своєчасно повідомив адміністрацію Товариства та директора в телефонному режимі. Не зважаючи на це, після виходу на роботу 2 вересня, працівник дізнався, що його було звільнено з роботи ще 9 серпня, тобто у період тимчасової непрацездатності.

Реклама

Такі дії керівника незаконно звільнений працівник оскаржив до Ужгородського міськрайонного суду.

Вивченням матеріалів позовної заяви прокуратура Ужгорода прийняла рішення про необхідність вступу у розгляд справи, оскільки позивач – людина похилого віку, інвалід ІІ групи, у зв’язку з чим не міг самостійно захищати свої інтереси в суді.

Реклама

Відтак, рішенням Ужгородського міськрайонного суду скасовано неправомірний наказ директора підприємства, а незаконно звільненому працівнику буде виплачено понад 5,5 тис.грн. за вимушений прогул.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно