Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді відбувся процесійний хід Хресної Дороги з мощами Чесного й Животворящого Хреста

В Ужгороді відбувся процесійний хід Хресної Дороги з мощами Чесного й Животворящого Хреста

В Ужгороді відбувся процесійний хід Хресної Дороги з мощами Чесного й Животворящого Хреста
23 березня, в Хрестопоклонну неділю, в Ужгороді відбувся процесійний хід Хресної Дороги з мощами Чесного й Животворящого Хреста. Розпочалася Хресна Дорога в обласному центрі Закарпаття о 15...

23 березня, в Хрестопоклонну неділю, в Ужгороді відбувся процесійний хід Хресної Дороги з мощами Чесного й Животворящого Хреста.

ВІДЕО ДНЯ

Розпочалася Хресна Дорога в обласному центрі Закарпаття о 15 годині з місця, де нині будується Церква Стрітення Господнього, − по вулиці Легоцького. До Хресної Дороги цього погожого, сонячного дня долучилися як священослужителі, монахи й семінаристи, так і мешканці та гості Ужгорода.

Святий Хрест − символ життя, істини та спасіння, розпочали нести священники (І станція − Ісус засуджений на смерть). Далі Хрест допомагали нести семінаристи (ІІ станція − Ісус бере на Себе хрест; кругове перехрестя Легоцького, що біля ТЦ «Токіо»), матері (ІІІ станція − Ісус упадає перший раз; перехрестя вул. Заньковецької та Легоцького), працівники державних органів (ІV станція − Ісус зустрічає свою матір; перехрестя вул. Заньковецької та Грушевського), службовці (V станція − Симон помагає нести хрест; перехрестя вул. Заньковецької та Сечені), вчителі (VI станція − Вероніка обтирає лице Ісуса; перехрестя вул. Заньковецької та пр. Свободи), лікарі (VII станція − Ісус упадає другий раз; перехрестя пр. Свободи та вул. Капушанської), студенти (VIII станція − Ісус зустрічає плачущі жони; пл. Богдана Хмельницького), спільнота «Віра і Світло» (ІХ станція − Ісус упадає третій раз; пл. Дружби Народів), матері (Х станція − З Ісуса здирають одежу; пл. Народна), молодь (ХІ станція − Ісуса прибивають до хреста; пл. Поштова), водії (ХІІ станція − Ісус вмирає на хресті; вул. Жупанатська), священники (ХІІІ станція − Ісуса знімають з хреста; вул. Тиха − Пам’ятник Яну Непомуцькому), семінаристи (XIV станція − Ісуса вкладають до гроба; Кальварія − Пам’ятник першого публічного служіння 1989 року).

Реклама

На кожній станції слова проповіді та духовної настанови лунали від священиків Мукачівської греко-католицької єпархії. У своїх настановах під час Хресної Дороги, духівники багато разів акцентували на великій чесноті терпіння і витривалості. Завершив Хресну Дорогу словами подяки, молитви та Благословення Преосвященний владика Мілан.

Тривала процесійна хода 4 години. Не зважаючи на довгий час Хресної Дороги, віра, надія та любов до Бога привели більше 5 тисяч вірників до кінцевої XIV станції.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно