Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпаття по праву вважається одним із лідерів євроінтеграційних процесів в Україні – голова облради

Закарпаття по праву вважається одним із лідерів євроінтеграційних процесів в Україні – голова облради

Закарпаття по праву вважається одним із лідерів євроінтеграційних процесів в Україні – голова облради
В угорському місті Загонь відбулася міжнародна конференція «Загонь як стратегічна точка розвитку області Саболч-Сатмар-Берег», яка проходила в рамках проекту «Регіональний розвиток, планування та...

В угорському місті Загонь відбулася міжнародна конференція «Загонь як стратегічна точка розвитку області Саболч-Сатмар-Берег», яка проходила в рамках проекту «Регіональний розвиток, планування та координація системи». Організатори заходу – рада області Саболч-Сатмар-Берег, управління розвитку території Загонь, управління програми Сечені. Участь в конференції взяли й представники обласної влади – голова Закарпатської облради Іван Балога, перший заступник голови облради Василь Брензович, керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович.

ВІДЕО ДНЯ

З вітальним словом на конференції виступили Аттіла Тілкі, депутат Угорського парламенту, Оскар Шестак, голова Загальних Зборів області Саболч-Сатмар-Берег та голова Закарпатської обласної ради Іван Балога.

На конференції йшлося про інвестиційну привабливість Загоні та інноваційну активність у ньому. А це ті важелі, які ведуть з собою розбудову інфраструктури, поліпшення соціально-економічної сфери, посилення міжрегіональних зв’язків і раціональне використання людського потенціалу.

Реклама

Голова Закарпатської облради Іван Балога відзначив, що завдяки своєму геополітичному положенню Закарпаття по праву вважається одним із лідерів євроінтеграційних процесів в Україні і тому співпраця з сусідніми країнами і, передусім Угорщиною, для нас є стратегічно важливою. Відзначалося і важливість для розвитку Закарпаття співпраці з виконавчими структурами та органами місцевого самоврядування Угорщини, в тому числі і в розбудові дорожньої інфраструктури. Адже це створить нові можливості для гуманітарних та економічних контактів як між господарюючими суб’єктами, так і громадянами України та Угорщини.

Опісля конференції відбулася зустріч Івана Балоги та Оскара Шестака. Йшлося про долучення Закарпаття в розробку нових грантових проектів ЄС, активізацію співпраці області Саболч-Сотмар-Берег та Закарпатської області. Оскар Шестак підтримав ініціативу закарпатських депутатів щодо відкриття представництва Закарпатської області в Брюсселі. Подібний приклад втілила свого часу й Угорщина .

Реклама

Прес-служба облради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно