Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Схід та південь України охопили масові протести проти вторгнення в Україну російських військ

Схід та південь України охопили масові протести проти вторгнення в Україну російських військ

Схід та південь України охопили масові протести проти вторгнення в Україну російських військ
У Дніпропетровську учасники 10-тисячного Народного віче, яке проходить на площі перед облдержадміністрацією, скандують "Путіна геть!" і "Україна – єдина, неподільна!" Учасники віче тримають...

У Дніпропетровську учасники 10-тисячного Народного віче, яке проходить на площі перед облдержадміністрацією, скандують "Путіна геть!" і "Україна – єдина, неподільна!"

ВІДЕО ДНЯ

Учасники віче тримають державні прапори України, плакати «Ні війні!». Подекуди такі плакати, написані на фоні кольорів російського прапору. Партійної символіки на зібранні немає. На Віче прийшли люди різного віку, багато - з дітьми.

Також мітингувальники тримають плакати: «Я русский и не нуждаюсь в защите Путина», «Путин, я русскоязычная, со мной все ок. Давай, до свиданья!», «Россия ты сошла с ума», «Русский друг, если прикажут, ты будешь стрелять?». Є плакати англійською мовою, які перекладаються «Путін геть з України!».

Реклама

На віче виступили активісти місцевого Євромайдану, депутати міської ради Дніпропетровська, прості люди. Зокрема, жителька Кримського півострова заявила, що Росія своїми нинішніми діями залякує народ Криму. Виступаючі закликають Росію вивести війська з Криму і не допустити війни. Вони також, заявляють, що готові захищати Україну.

У зачитаній і підтриманій на Віче заяві, міститься заклик до депутатів Дніпропетровської облради терміново скликати сесію і засудити агресію по відношенню до України. Присутні зустріли оплесками повідомлення про призначення головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації бізнесмена Ігоря Коломойського.

Реклама

В Одесі сьогодні відбуваються багатотисячні акції протесту проти вторгнення в Україну російських військ.

За словами кореспондента, також в Одесі прийнято рішення терміново зібрати сесію облради, на якій прийняти звернення щодо територіальної цілісності України. Скоріше за все таке засідання відбудеться завтра.

Також сьогодні о 15:00 в Одесі буде засідання координаційної ради Облдержадміністрації по виконанню указу в.о. президента Олександра Турчинова щодо приведення збройних сил у повну боєготовність.

Реклама

Військомати міста уже почали збирати військовослужбовців запасу на воєнні збори.

Близько 10 тисяч жителів Миколаєва вийшли до скверу «Ради Європи» на мітинг проти вторгнення військ Росії на територію України.

Аналогічна акція проходить по всій країні - від Луганська до Ужгорода.

На мітингу також присутні ректори миколаївських університетів, директори шкіл, депутати міської та обласної рад, керівництво комерційних та комунальних підприємств.

Заступник голови Миколаївської обласної ради Олександр Смирнов закликав усі політичні сили відкинути амбіції, забути образи заради об'єднання народу і збереження територіальної цілісності та суверенітету України.

У Запоріжжі під стінами ОДА зібралося кілька тисяч людей, які виступають проти втручання Російської Федерації у справи України і проти захоплення адміністрацій під російськими прапорами. Як повідомляє 061.ua, учасники мітингу скандують "Путін геть!".

Окрім того у Донецьку біля ОДА мітингувальники з плакатами "Україні мир і свободу!", "Ні окупації!" і "Не заважайте нам жити" спробували провести антивоєнний мітинг, пише "Острів".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно