Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Берегові колишній член Партії регіонів став на коліна перед громадою міста

У Берегові колишній член Партії регіонів став на коліна перед громадою міста

У Берегові колишній член Партії регіонів став на коліна перед громадою міста
27 лютого об 11.00 у залі берегівської мерії було розпочато засідання 31 сесії Берегівської міської ради VIскликання. 27 народних обранців взялися розглядати 76 проектів рішень порядку...

27 лютого об 11.00 у залі берегівської мерії було розпочато засідання 31 сесії Берегівської міської ради VIскликання. 27 народних обранців взялися розглядати 76 проектів рішень порядку денного.

ВІДЕО ДНЯ

Окрім запрошених гостей (депутатів облради, представників політичних партій, очільників правоохоронних структур, податкової) у залі зібрались близько двох сотень представників громади. Були там і незнайомі люди у військовому камуфляжі, бронежилетах, касках, з іншими елементами обмундирування.

Засідання міський голова Золтан Бабяк розпочав з хвилини мовчання за померлими під час сутичок, а далі депутати спільно з усіма присутніми проспівала український та угорський гімни. Вже після цього лунали депутатські звернення. Так, одне з них адресували до Верховної Ради з проханням скасувати вертикаль державних адміністрацій, аби вдосконалити самоврядування. Інше звернення стосувалося негайного повернення РСБ «Закарпаття» та винзаводу у власність громади. Також від імені депутатів лунала подяка підприємцям, які допомагали активістам Майдану. Пропонувалося встановити паркомати для водіїв.

Реклама

Далі колишній регіонал Василь Моцяк, який єдиний з колишньої фракції наважився прийти на засідання, попрохав слова за трибуною. Проте висловити свої думки йому так і не вдалося, адже представники ВО «Свобода» змушували його піти із зали, бо, на їхню думку, екс-учасник Партії Регіонів не мав права виступати перед громадою, а також закликали депутата стати на коліна перед людьми. Василь Моцяк сказав, що судити його можуть тільки Господь та історики – і став на коліна у сесійній залі. Такий акт викликав бурю емоцій у залі.

Після цього в.о. головного редактора газети «Берегова» Тетяна Сойма, адже, як відомого колишнього редактора Михайла Папіша було звільнено з посади, проінформувала присутніх про те, що газета й надалі буде працювати. Так, депутати затвердили програму підтримки міської газети на 2014 рік. Далі народні обранці продовжили роботу розглядом «земельних» питань. Таких виявилося цього разу 67 – інформував Володимир Буднік, начальник управління комунального майна та земельних відносин.

Реклама

Після прийняття рішень із комунальної та фінансової сфер, депутати перейшли до основних питань цього дня – про утворення виконавчого комітету міської ради, визначення його чисельності та затвердження персонального складу та про саморозпуск Берегівської міської ради VI скликання. Ці два важливі пункти стали приводом для бурхливих обговорень, емоцій та різких фраз. Адже, як відомо, нових членів виконкому громада не обрала. При цьому «оживилися» люди в одязі військових. Саме тому тиск на депутатів з боку громади наростав. Деякі народні обранці висловлювали занепокоєння присутністю на вигляд агресивно налаштованих громадян, тим паче, що деякі з них були нетутешніми, а з Виноградівщини та Іршавщини. Обговорювалося навіть закриття сесії, адже у такій напруженій ситуації було важко приймати мудрі рішення. Однак виступи підприємців, працівників освіти, небайдужих громадян, спільною думкою яких було виважене ставлення до ситуації: «місто повинне працювати», засідання продовжили. Так, місцевий перевізник поскаржився, що через бездіяльність виконкому не зможе перевозити пасажирів та з 25 березня буде змушений припинити свою роботу.

Страждає від невизначеності, що складалася і освітня сфера, бо напряму пов’язана з роботою міської ради. Тому було запропоновано позбавити членства у колишньому виконкомі учасників ПР та тих, хто вийшов на пенсію: Віталій Кайнов, Михайло Папіш, Михайло Мештер і Наталія Данкай. Оце рішення більшістю голосів підтримав депутатський корпус. Не підтримали народні обранці саморозпуск міської ради, ініційований депутатом Едуардом Пуканичем Після цього сесію було закрито. Отож, робота міста та його життєдіяльність продовжується в нормальному режимі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно