Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді вшанували пам’ять воїнів-інтернаціоналістів

В Ужгороді вшанували пам’ять воїнів-інтернаціоналістів
У суботу, 15 лютого, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення військ з Афганістану закарпатці поклали квіти до пам’ятника Скорботної матері в...

У суботу, 15 лютого, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення військ з Афганістану закарпатці поклали квіти до пам’ятника Скорботної матері в Ужгороді.

ВІДЕО ДНЯ

У церемонії взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Ледида, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, заступник міського голови Ужгорода, учасник бойових дій Юрій Беляков, керівники правоохоронних та контролюючих органів, представники громадських організацій, ветерани, родичі загиблих воїнів.

- Сьогодні ми вшановуємо пам'ять мужніх, вірних своєму обов’язку воїнів-інтернаціоналістів. У пам′яті кожного з нас закарбувалися події 25-річної давнини, пам’ятатимуть їх і наступні покоління. Влада ж зі свого боку, на виконання завдань глави держави, забезпечуватиме соціальний захист кожного воїна-інтернаціоналіста, - наголосив очільник області Олександр Ледида.

Реклама

Учасники церемонії вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання, після чого оркестр виконав державний гімн України. Духівники різних конфесій помолилися за мир та спокій на рідній землі та закликали до миру та злагоди всіх краян.

Відтак, в обласній філармонії відбувся концерт, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій.

Реклама

Довідково: Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року. За офіційними даними, близько п’ятдесяти тисяч українців пройшли через цю війну. Серед них - 3049 закарпатців, з яких 53 загинуло і 4 пропали безвісти.Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно