Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На честь Олімпійських ігор у Сочі в Ужгороді запалав символічний олімпійський вогонь

На честь Олімпійських ігор у Сочі в Ужгороді запалав символічний олімпійський вогонь

На честь Олімпійських ігор у Сочі в Ужгороді запалав символічний олімпійський вогонь
На честь відкриття ХХІІ зимових Олімпійських ігор у середу, 5 лютого, в обласному центрі, за традицією, запалав символічний олімпійський вогонь. Церемонію запалення відвідали голова Закарпатської ОДА...

На честь відкриття ХХІІ зимових Олімпійських ігор у середу, 5 лютого, в обласному центрі, за традицією, запалав символічний олімпійський вогонь. Церемонію запалення відвідали голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида, його заступник Іван Качур, олімпійська чемпіонка та чемпіонка світу з гандболу Ніна Гецко, керівники Ужгорода, обласних управлінь.

ВІДЕО ДНЯ

Цьорогіч честь України на Олімпіаді у Сочі захищатиме команда із 43 спортсменів. Серед них і двоє талановитих закарпатців – ужгородські сноубордисти Аннамарі Чундак та Йосип Пеняк. Загалом, Закарпаття «відряджає» олімпійців на зимові ігри з 1998-го – у таких видах спорту, як лижні гонки, гірськолижний спорт, акробатичний фрістайл та сноубординг.

– Приємно, що на Олімпіаді у Сочі медалі для України виборюватимуть і закарпатські спортсмени. Обіцяю робити все, аби підтримувати наших олімпійців й надалі, - наголосив голова ОДА Олександр Ледида.

Реклама

Заступник голови облради Андрій Сербайло, зі свого боку, підкреслив: депутатський корпус обласної ради підтримує розвиток спорту в області, так, у бюджеті на 2014-й закладені кошти на розвиток кількох спортивних програм.

За значні спортивні досягнення та внесок у розвиток спорту вручили нагороди. Так, за вагомий внесок в Олімпійський рух на Закарпатті медаллю НОК України нагородили Ніну Гецко; спільною відзнакою обласної адміністрації та ради «За розвиток регіону» нагороджений почесний працівник фізичної культури та спорту Анатолій Плєханов. Також спеціальним призом НОК України за перемогу у 13-му Всеукраїнському конкурсі «Україна олімпійська» в номінації «Найкраща спортивна газета року» нагороджений головний редактор газети «Спорт-тайм» Степан Селменський; секретар обласного відділення НОК України, відомий в краї колекціонер Юрій Захаров нагороджений комплектом олімпійських значків збірної України.

Реклама

Також, Срібним барельєфом НОК України до Олімпіади в Сочі відзначили керівника області Олександра Ледиду – за сприяння у розвитку спортивної галузі краю.

Урочисту церемонію запалення вогню провели закарпатські спортсмени – майстер спорту, член збірної команди України з гірськолижного спорту Ігор Гам, кандидат у майстри спорту, кандидат в збірну олімпійську команду України зі сноубордингу Олександра Чундак, кандидат у майстри спорту, кандидат в збірну олімпійську команду України з фрістайлу Ганна Кукушкіна. Вони за допомогою спеціального смолоскипа запалили вогонь у чаші в фойє СК «Юність».

Довідково: Олімпійський вогонь, один з головних символів Олімпійських ігор, запалюють у місті проведення змагань під час відкриття – горить він до завершення ігор. Традиція запалювати олімпійський вогонь походить ще зі Стародавньої Греції. На зимових Олімпійських іграх 2014-го року в Сочі вогонь запалає 7 січня.Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно