Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Суд визнав винними іршавських міліціонерів у жорстокому побитті чоловіка

Суд визнав винними іршавських міліціонерів у жорстокому побитті чоловіка

Суд визнав винними іршавських міліціонерів у жорстокому побитті чоловіка
30 січня 2014 року завершилося судове провадження у справі побиття міліціянтами мешканця Іршави Івана Лелітки, яке тривало цілий рік. Іршавський районний суд визнав винними двох працівників...

30 січня 2014 року завершилося судове провадження у справі побиття міліціянтами мешканця Іршави Івана Лелітки, яке тривало цілий рік. Іршавський районний суд визнав винними двох працівників Іршавського РВ УМВС у скоєнні злочину, проти третього міліціянта порушено кримінальну справу за неправдиві свідчення.

ВІДЕО ДНЯ

За словами постраждалого Лелітки, справу щодо свавілля міліціянтів вдалося виграти завдяки широкому розголосу Іршавською районною організацією Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та постійному контролю націоналістів за перебігом судового процесу.

Співробітникові міліції Олександру Трикуру суд визначив покарання у вигляді позбавлення волі на 1 рік умовно та позбавлення права займати державні посади протягом 2 років. Також суд зобов’язав Трикура виплатити державі штраф у розмірі 8 500 грн. Ще один міліціянт, Іван Поляк, дістав за вироком суду позбавлення права займати державні посади терміном на 2 роки. На третього фігуранта справи, Михайла Вашкебу, відкрито кримінальну справу за дачу завідомо неправдивих свідчень. До слова, обвинувачені своєї вини у суді так і не визнали.

Реклама

Нагадаємо, що 21 січня 2013 року мешканця Іршави Івана Лелітку жорстоко побили та незаконно затримали троє працівників Іршавського РВ УМВС України. Постраждалий неодноразово звертався до міської прокуратури, проте вона всяко намагалася загальмувати розгляд справи. Після звернення до прокуратури Закарпатської области на Івана Лелітку знову було скоєно розбійний напад за участи одного з працівників міліції, який брав участь у побитті чоловіка 21 січня.

У лютому 2013 року у справу втрутилася Закарпатська обласна організація ВО «Свобода». Зокрема, в обласну прокуратуру був відправлений депутатський запит народного депутата Валерія Чернякова. Активісти Іршавської районної організації ВО «Свобода» пікетували Іршавський суд та брали участь у кількох судових засіданнях.

Реклама

Сам Іван Лелітка заявляє, що виграти справу йому вдалося тільки завдяки широкому розголосу. «Міліціянти неодноразово погрожувала мені, намагалися заплатити гроші, аби я тільки забрав заяву з прокуратури. Однак для мене ця справа була принциповою. Мені не потрібні були ані грошові відшкодування від них, тому штраф правоохоронець виплачуватиме у державну скарбницю, ані їхнє реальне ув'язнення, бо вони теж мають сім'ї. Головне, чого я домагався, – відсторонення правоохоронців від служби», – зазначив після суду Іван Лелітка.

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО «Свобода»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно