Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Реальні історії нападу вовків на Міжгірщині: десятки овець та собак на прив’язі уже винищені

Реальні історії нападу вовків на Міжгірщині: десятки овець та собак на прив’язі уже винищені

Реальні історії нападу вовків на Міжгірщині: десятки овець та собак на прив’язі уже винищені
Зухвалим наскокам вовків немає ліку у Міжгірському районі. Ось кілька нещодавніх інцидентів. Зграя сіроманців серед ночі сполошила навіть райцентр цієї лісистої верховинської глибинки. У житловому...

Зухвалим наскокам вовків немає ліку у Міжгірському районі. Ось кілька нещодавніх інцидентів. Зграя сіроманців серед ночі сполошила навіть райцентр цієї лісистої верховинської глибинки.

ВІДЕО ДНЯ

У житловому масиві Горбляний вони напали на собачу будку прямо у дворогосподарстві. Як відважно не чинив супротив на ланцюгу породистий Барс, але шайка хижаків виявилася сильнішою. Наступного дня господарі неподалік обійстя знайшли лише голову та ошийник бідолашного четвероногого сторожа-улюбленця.

На цій околиці це не перший розбійницький напад. Трохи раніше ще два сусіди не дорахувалися своїх вірних "бровків" після "візитів" так званих лісових санітарів. А восени в урочищі Тарниця, де випасалася отара овець та кіз жителів масиву Поточина з райцентру Міжгір’я стався нечувано зухвалий напад вовків, подібного якому ніхто вже й не пригадує. Люті хижаки зненацька підкралися і напали надвечір’ям. Бідний вівчар не дорахувався в отарі аж трьох десятків тварин!.. Значить, звірі полювали цілою зграєю!

Реклама

Шкоди людям тоді завдано великої. Тим паче, що жодної компенсації не передбачається, адже ці дрібні домашні тварини господарі, як правило, не страхують. Громада вимагала відстрілу "санітарів лісу", які з кожним роком усе більше тривожать спокій верховинців і наносять серйозних збитків. У високогірних віддалених селах жертвами сіроманців неодноразово ставали навіть корови, коні, не кажучи про бідних собак на прив’язі, котрі охороняють обійстя.

А найдивніший трафунок стався у селі Синевир. Газда Іван Куруц залишив ночувати в кошарі 11 овець. Вовки жертвою обрали найвгодованішу і найбільш молочну, а інші десятеро з переляку перескочили через огорожу і сховалися в стайні.

Реклама

Уже відомо: вовкам байдуже, чим поживитися серед морозної засніженої ночі – вівцями, козами чи навіть коровою в хліві. А собак вимордовують десятками. Місцеві мисливці і єгері впоратися з такою кількістю агресивної звірини можуть не скрізь. Тож, варто б обласному відомству підсобити...

Василь Пилипчинець, Василь Нитка

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно