Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді планують встановити ще одну мініскульптуру – пам’ятник Дружбі

В Ужгороді планують встановити ще одну мініскульптуру – пам’ятник Дружбі

В Ужгороді планують встановити ще одну мініскульптуру – пам’ятник Дружбі
Сьогодні, 12 січня, в обласному центрі уже вкотре пройшла відкрита екскурсія містом. Проводив її проректор з науково-педагогічної та виховної роботи УжНУ Федір Шандор. Цього разу слухачам розповідали...

Сьогодні, 12 січня, в обласному центрі уже вкотре пройшла відкрита екскурсія містом. Проводив її проректор з науково-педагогічної та виховної роботи УжНУ Федір Шандор. Цього разу слухачам розповідали про «Ужгород фестивальний».

ВІДЕО ДНЯ

За словами екскурсовода, у 2013 році на Закарпатті було проведено понад 300 фестивалів. Цьогоріч тільки в Ужгороді заплановані 34 фести.

Розпочалася екскурсія біля скульптурки Миколайчика. Після чого всі попрямували до пам’ятника художнику Ігнацію Рошковичу, біля якого пан Федір продовжив свою розповідь: «Сьогодні тільки 12 січня, а вже відбулося 8 фестивалів. Перший з них проходив на площі Театральній 6 січня під назвою «Огляд колядницьких груп. А сьогодні відбувається обласне свято – «Коляди в старому селі» в музеї народної архітектури та побуту. Крім того, у період з 6 по 19 січня у кожному районному центрі проводять вертепні свята, на яких звичайно ж не обходиться без колядування та віншування. Що стосується пам’ятника, то у травні 2014 року в Будапешті буде встановлена його ужгородська копія, як подарунок від України Угорщині».

Реклама

Ознайомив Федір Шандор і з фестивалями, які мають відбутися в лютому. Зокрема, це «Ужгородська палачінта», яка цьогоріч запланована на 15 лютого. Загалом він проходить за 2-3 тижні до Великого посту. Цікавою виявилася і розповідь про пішохідний міст, або міст Кохання. Як з’ясувалося, перший замок на ньому був поставлений у 2003 році. Від того часу багато закоханих пар залишають свої оригінальні замочки, на знак їхнього вічного кохання.

У передвеликодній період фестивальний рух у обласному центрі різко спадає, оскільки Ужгород є одним з найрелігійніших в Україні. Саме тому свят не так і багато. Серед них: «Біле вино», що проходить в Берегові, «Нумо, хлопці» – проводитиметься уже вдев’яте в Ужгороді, Закарпатська Гуморина, на яку з’їжджаються команди КВН.

Реклама

Влітку найцікавішим є відзначення Міжнародного дня захисту дітей. У цей час в Ужгороді проводять так званий ходотон, під час якого діти з обмеженими фізичними можливостями проходять вулицями міста. До того ж у квітні цього року заплановано встановити пам’ятник Дружбі – хлопчика на візочку. Побачити його можна буде на одному з перил набережної Незалежності. Нагадаємо, що в Ужгороді уже є 9 мініскульптурок.

Не залишається без уваги й Парад наречених, який проходить в останню неділю червня. Найбільше весільних красунь (172) було зареєстровано два роки тому. До того ж на третій Закарпатський Парад наречених був встановлений пам’ятник українському весільному рушнику.

Показав екскурсовод і рекламний стенд, на якому міститься інформація про те, де і коли відбуватимуться фестивалі. Розміщений він поблизу площі Народної. А біля магазину «Кобзар» також можна знайти інформацію про найближчі флеш-моби. До прикладу, один з них відбудеться уже завтра – Night Run (нічний забіг). Проведення такого дійства є дуже популярним у Європі, хоча виникло воно у США.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно