Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • До Ужгорода завітали Володимир Путін, Майк Тайсон та ще чимало інших відомих у світі людей... воскових щоправда

До Ужгорода завітали Володимир Путін, Майк Тайсон та ще чимало інших відомих у світі людей... воскових щоправда

До Ужгорода завітали Володимир Путін, Майк Тайсон та ще чимало інших відомих у світі людей... воскових щоправда
10 січня у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту відкрилася виставка воскових фігур, яка приїхали до нас із Санкт-Петербурга. Серед експонатів, яких у залі нараховується...

10 січня у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту відкрилася виставка воскових фігур, яка приїхали до нас із Санкт-Петербурга.

ВІДЕО ДНЯ

Серед експонатів, яких у залі нараховується більше трьох десятків, фігури: Сталіна, Гітлера, Леонарда да Вінчі, Христофора Колумба, Жака Кусто, Гете, Альберта Енштейна, Володимира Путіна, Майка Тайсона та ін.

Кожен з вас, впродовж місяця, зможе не лише побачити усі ці відомі обличчя, але й послухати цікаву та пізнавальну екскурсію від куратора виставки Тетяни Нємцової, яка радо відповість на усі запитання. Містами України з восковими експозиціями пані Тетяна подорожує близько 13 років. Цікавим та цінними є той факт, що над створенням однієї постаті, як вона нам розповіла, працює більше півсотні скульпторів.

Реклама

Воскові фігури створені досить реалістично: з натуральним людським волоссям, зморшками і натуральними очними протезами, які виготовляють на замовлення у клініці офтальмолога Федорова. Зуби фігур також виготовлені на замовлення з натуральної кераміки.

Створення фігури, як правило, починається із формування тіла скульптором (до деталей), далі з воску виливаються всі необхідні частини тіла. Гримери вручну проробляю всі зморшки, шкірні складки, родимки, нігті. Накладають грим, щоб передати тепло людської шкіри.

Реклама

Далі за роботу беруться пастижери, котрі спеціальною гарячою голкою терпеливо вживлюють у теплий віск волосся (по одній волосині). А це від 40 до 80 тисяч, які теж, до речі, є натуральними. Опісля, перукарі створюють зачіску фігурі, а костюмери підбирають одяг.

Щодо воску, то він теж, як нам розповіла пані Тетяна, досить унікальний. Розроблений за рецептурою особистого зодчого Петра І Бартоломео Ростреллі. Окрім чистого воску включає ще більше десятка різних компонентів, які витримують температуру від – 42 до +42. Одна воскова фігура коштує від 5 і до 15 тисяч доларів.

Нововідкрита експозиція є не єдиною в Ужгороді, а своєрідним доповненням тої, яка триває по-сусідству, в Ужгородському замку, ще з кінця минулого року.

Реклама

Діятимуть виставки впродовж місяця. Екскурсія, нагадуємо, входить у вартість квитка. Групам не менше 15 чол. – знижки на вхід.

Ще однією приємною родзинкою виставки є безкоштовне фото- та відеозйомка.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно