Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді міліція спільно з журналістами провела рейд "Ялинка"

В Ужгороді міліція спільно з журналістами провела рейд "Ялинка"

В Ужгороді міліція спільно з журналістами провела рейд "Ялинка"
За традицією, ялинка є головною прикрасою новорічних та різдвяних свят, вона - cимвол домашнього затишку, єднання родини, благополуччя та щастя. Та мало хто задумується, скільки шкоди щорічно...

За традицією, ялинка є головною прикрасою новорічних та різдвяних свят, вона - cимвол домашнього затишку, єднання родини, благополуччя та щастя. Та мало хто задумується, скільки шкоди щорічно завдається природі, який непоправний збиток наноситься хвойним зеленим насадженням задля головного атрибуту новорічного свята.

ВІДЕО ДНЯ

Саме у цей період починається масове вирубування хвойних насаджень та їх продаж. У рамках операції «Ялинка» правоохоронці вживають низку заходів, спрямованих на припинення таких правопорушень, а також виявлення осіб, причетних до їх скоєння.

Працівники Ужгородської міліції спільно з представниками засобів масової інформації проводять відповідні рейди. Реалізація ялинок дозволяється тільки за наявності на дереві пластикового чипу зі штрих-кодом та документа на право перевезення новорічних ялинок чи сосен по території області – товарно-транспортної накладної встановленого зразка, виданої конкретним лісогосподарським підприємством.

Реклама

Працівники міліції нагадують, що за незаконну вирубку хвойних дерев, згідно зі статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення на громадян накладається штраф у розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від 7 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо ці правопорушення скоєні особою віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років, яка не має самостійного заробітку, тоді штраф стягується з батьків або осіб, які їх заміняють. Одночасно законодавством передбачено ще й стягнення за заподіяну шкоду державі внаслідок самовільної рубки хвойних насаджень громадянами та посадовими особами, яка з кожним роком збільшується.

Крім того, передбачена відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів, що підтверджують законність їх придбання). Це тягне за собою накладення штрафу від 3 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об'єктів рослинного світу чи без такої. Рішення по даних справах будуть прийматись місцевими судами.

Реклама

Однак, незважаючи на це, знаходяться "підприємці", які все ж намагаються заробити на нищенні лісу. Часто трапляється й так, що міліція під час рейду вилучає "нічиї" деревця - люди не зізнаються, чиї вони, щоб не платити штраф.

Хотілося б застерегти, особливо тих громадян, в яких є потреба транспортування новорічних ялинок, що для цього необхідно мати документ про підтвердження законності їх придбання. Відсутність документів на новорічні ялинки буде розцінюватись як порушення законодавства.

Діана Дорогій, Ужгородський МВ УМВС

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно