Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міська влада Ужгорода обіцяє зробити обласний центр Закарпаття чистішим, освітлити вулиці та довести до ладу дороги

Міська влада Ужгорода обіцяє зробити обласний центр Закарпаття чистішим, освітлити вулиці та довести до ладу дороги

Міська влада Ужгорода обіцяє зробити обласний центр Закарпаття чистішим, освітлити вулиці та довести до ладу дороги
У наступному році Ужгород має бути чистішим. Такий висновок випливає із логіки розподілу коштів на 2014-й. Адже мерія вирішила виділити на прибирання міста рекордну кількість грошей. Згідно з...

У наступному році Ужгород має бути чистішим. Такий висновок випливає із логіки розподілу коштів на 2014-й. Адже мерія вирішила виділити на прибирання міста рекордну кількість грошей. Згідно з офіційною інформацією, розміщеною на сайті міськради, влада пропонує витратити на утримання об’єктів благоустрою 17 мільйонів гривень.

ВІДЕО ДНЯ

Куди мають піти ці кошти? Згідно з Програмою економічного і соціального розвитку міста на 2014 рік, на прибирання мерія планує виділити майже 10 із половиною мільйонів гривень. Так, майже четверту частину з цієї суми хочуть витратити на обрізання дерев та на утримання квітників, більше 150 тисяч – на вивіз і ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ та майже півмільйона – на підтримання «життєздатності» міських цвинтарів. На ремонт та забезпечення вуличного освітлення міська влада передбачила витратити близько 600 тисяч гривень, на світлофори – 420. Варто відзначити, що на утримання зелених зон відпочинку з міської казни виділять усього 25 тисяч, а на малі архітектурні форми – цілих 80.

Ужгородська мерія планує виділити кошти в 2014-му і на утримання та ремонти доріг. Так, на реконструкцію Корзо-Волошина передбачають видати півтора мільйона гривень, ще кошти закладені на капітальний ремонт вулиць 8 Березня, Можайського, Собранецької та Лавріщева, а ще на багатостраждальну Стрільничну, де ремонту не пригадують із часів Радянського Союзу (про це «Закарпатка» писала торік).

Реклама

До речі, деякі дороги відновлюють уже зараз. Багато хто помітив, що на вулиці Капушанській (Перемоги) розпочалася реконструкція. Як удалося з’ясувати «Закарпатці», міська влада планує реконструювати ділянку дороги аж до Сторожниці. Загальна кошторисна вартість робіт – близько 9 мільйонів гривень. У планах – розширити дорогу до чотирьох смуг, тож доводиться вирізати там дерева. «Дерева, звісно, висадять знову – тоді, коли реконструкція вулиці завершиться. Тепер же роботи тільки-но почалися», – повідомила в комунальних ЗМІ начальник відділу благоустрою Ужгорода Олександра Турянчик. Ремонт планують завершити вже в наступному році, адже обсяги робіт чималі.

Дмитро Гончар

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно