Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • МНСники вчилися рятувати туристів під час виникнення екстримальних ситуацій

МНСники вчилися рятувати туристів під час виникнення екстримальних ситуацій

МНСники вчилися рятувати туристів під час виникнення екстримальних ситуацій
Зимові походи у гірські масиви Закарпаття – це серйозний іспит навіть для досвідчених альпіністів і кваліфікованих гірських туристів. Адже передбачити мінливість природи, людині й досі залишається...

Зимові походи у гірські масиви Закарпаття – це серйозний іспит навіть для досвідчених альпіністів і кваліфікованих гірських туристів. Адже передбачити мінливість природи, людині й досі залишається не під силу. Іноді, не усвідомлюючи загрозу, яка може чатувати на високогір’ї, особливо взимку, туристи наражають на небезпеку власне здоров’я, а подекуди й життя.

ВІДЕО ДНЯ

Так, з початку року (дані станом на 12 грудня) підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області на аварійно- та пошуково-рятувальні роботи здійснено 203 виїзди та виходи в гори, в ході яких врятовано 198 осіб, які потрапили у небезпеку, 154 особам було надано невідкладну долікарську допомогу.

З огляду на таку статистику та з метою підвищення професійної підготовки, вчора, 12 грудня, рятувальники Ужгородського гірського пошуково-рятувального відділення провели планові навчання, де відпрацювали свої навички щодо порятунку туристів у можливих екстремальних ситуаціях. Проходили вони на схилах гори Красія, що у селі Вишка Великоберезнянського району.

Реклама

За сценарієм: над ущелиною сталася аварійна зупинка підйомника. Рятувальникам довелося з крісельної дороги евакуйовувати травмованих туристів. Під час навчань кожен рятувальник повинен був дістатися до завислого на 20-метровій висоті підйомника та, на спеціальному обладнанні, транспортувати до низу умовного потерпілого.

«Такі навчання є плановими і у нашому гірському регіоні вони проводяться постійно, аби мінімізувати можливі нещасні випадки під час відпочинку людей в горах. Сьогодні в регіоні нараховується більш як 40 гірськолижних витягів. Місце проведення сьогоднішніх тренувань вибрано не випадково. Минулого 2012 року саме тут при аварійній зупинці крісельної дороги нашим рятувальникам довелося евакуйовувати на землю 20 відпочивальників. Для проведення рятувальних робіт тоді знадобилося близько години. Це притому, що 5-7 хвилин згідно з нормативами дається на евакуацію у таких умовах однієї людини.

Реклама

Гірські рятувальники АРЗ СП У ДСНС України у Закарпатській області постійно працюють над вдосконаленням своїх професійних навичок, проводячи спільні заняття та практичні тренування з підрозділами взаємодії у зоні обслуговування, альпіністськими рятувальними службами (в тому числі позаштатними), серед яких й іноземні. І такі навчання є дуже важливими, адже Закарпаття з кожним роком стає все більш популярнішим краєм, куди навідуються тисячі туристів, як українців, так й іноземців», – підсумував данні тренування головний рятувальник області Мирослав Щербей.

У ДСНС України у Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно