Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Три факти тиску на бізнес в Ужгороді зафіксувала прокуратура за цей рік

Три факти тиску на бізнес в Ужгороді зафіксувала прокуратура за цей рік

Три факти тиску на бізнес в Ужгороді зафіксувала прокуратура за цей рік
Одним із пріоритетних напрямків діяльності прокуратури міста Ужгорода є захист конституційних прав підприємців від незаконного тиску на них з боку контролюючих органів. Зокрема, у поточному році...

Одним із пріоритетних напрямків діяльності прокуратури міста Ужгорода є захист конституційних прав підприємців від незаконного тиску на них з боку контролюючих органів. Зокрема, у поточному році прокуратурою було скеровано з цього приводу три подання до міського голови, міськвідділу міліції та управління ветеринарної медицини в Ужгороді. Вказані подання на усунення порушень вимог законодавства з питань забезпечення конституційних засад підприємницької діяльності задоволено, в зв’язку з чим чотири особи притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

ВІДЕО ДНЯ

До прикладу, у ході прокурорської перевірки в управлінні ветеринарної медицини в Ужгороді, виявлено порушення права суб’єктів господарювання. Тобто, під час проведення планових перевірок, управління ветеринарної медицини не видавало відповідних наказів та направлень і не повідомляло суб’єктів господарювання про проведення перевірки, а у випадку виявлення порушень Закону України «Про безпеку та якість харчових продуктів», інспекторами не вживалося жодних заходів реагування.

Крім того, як повідомлялося раніше, влітку набула резонансу подія про неправомірне притягнення до адміністративної відповідальності керівника супермаркету «Велмарт». Так, керівник торгового центру звернувся до прокуратури із заявою про перевірку законності притягнення його до адмінвідповідальності муніципальною міліцією Ужгородської міськради. Таким чином, прокуратурою Ужгорода було встановлено, що рішення міськради не відповідало законодавству тому, що заявнику не було вручено копію протоколу, не роз’яснено права та не додано схеми місця правопорушення. Внаслідок цього до міської ради також направлено подання, яке було задоволено, а рішення комісії відносно керівника торгового центру скасовано.

Реклама

Підприємці, пам’ятайте: у випадку тиску на ваш бізнес ви можете подзвонити на телефон довіри, який діє у прокуратурі Ужгорода – 61-42-00.

Прес-служба прокуратури міста Ужгорода

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно