Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • З нагоди дня Збройних Сил України ліцеїстам І курсу вручили погони віце-сержантів

З нагоди дня Збройних Сил України ліцеїстам І курсу вручили погони віце-сержантів

З нагоди дня Збройних Сил України ліцеїстам І курсу вручили погони віце-сержантів
У п’ятницю, 6 грудня, з нагоди дня Збройних Сил України заступник голови облдержадміністрації Іван Качур завітав до Закарпатського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною...

У п’ятницю, 6 грудня, з нагоди дня Збройних Сил України заступник голови облдержадміністрації Іван Качур завітав до Закарпатського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою. На заході також були присутні директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Маріанна Кляп, ліцеїсти та військовослужбовці.

ВІДЕО ДНЯ

З вітальним словом виступив заступник голови Закарпатської ОДА Іван Качур:

- Військовослужбовці – це ті, кому притаманна надзвичайна мужність, відвага, сила, чесність, рішучість та зваженість у своїх діях, цілеспрямованість і відданість державі. Обласна влада, на виконання завдань Президента, забезпечує належні умови для навчання майбутніх військовослужбовців. Впевнений, що тут навчають гідних звання захисників Вітчизни.

Реклама

Відтак, з нагоди свята почесною грамотою облдержадміністрації нагороджено командира взводу – офіцера-вихователя ліцею Павла Бобуського та помічника вихователя Закарпатського обласного ліцею-інтернату Валентина Чаюка.

Окрім того, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур разом із ветераном Збройних сил України, полковником запасу Володимиром Гоменюком вручив ліцеїстам І курсу погони віце-старшого сержанта Юрію Перебзяку, Роману Федишинцю, Роману Кустрьо, Володимиру Лилику.

Реклама

Закарпатський обласний ліцей-інтернат функціонує з 1999 року. Заклад забезпечує навчання, виховання та всебічний розвиток юнаків, випускників 9 класу, як регіону, так й інших областей України. Зокрема, зараз тут навчаються діти з Вінницької, Львівської, Миколаївської та Чернівецької областей. Випускники закладу продовжують навчання у військових вищих навчальних закладах. Так, у 2013 році 36 випускників із 88 продовжили навчання у вишах Міністерства оборони України та інших силових структур.

Навчально-виховний процес забезпечують 16 педагогічних працівників. Крім того, у закладі працює 7 офіцерів-вихователів, які викладають військово-фізичну підготовку та забезпечують виховну роботу з юнаками. Загалом, у 2013 – 2014 навчальному році у 7 взводах (класах) навчаються 194 ліцеїсти.

Матеріальна база ліцею включає навчальний та спальний корпуси. У навчальному корпусі функціонує кабінет основ інформатики, фізики, хімії, української мови та літератури і два – іноземної мови.

Реклама

У минулі роки тут було здійснено реконструкцію спального корпусу. Вартість робіт становила 3,9 млн гривень. Також зроблено ремонт їдальні. Наразі у закладі ведеться спорудження спортивної зали. Для занять фізичною культурою облаштовано тренажерний зал.

На утримання закладу у 2013 році передбачено 8381,9 тис. гривень. Станом на 5 грудня профінансовано 6542,3 тис. гривень.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно