Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В обласному центрі пройшла конференція "Ви перемогли! Ми – пам’ятаємо"

В обласному центрі пройшла конференція "Ви перемогли! Ми – пам’ятаємо"

В обласному центрі пройшла конференція "Ви перемогли! Ми – пам’ятаємо"
У п’ятницю, 22 листопада, відбулась краєзнавча конференція «Ви-перемогли! Ми – пам’ятаємо», присвячена 70-річчю визволення України від фашистських загарбників. На заході були присутні заступник...

У п’ятницю, 22 листопада, відбулась краєзнавча конференція «Ви-перемогли! Ми – пам’ятаємо», присвячена 70-річчю визволення України від фашистських загарбників. На заході були присутні заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, директор Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді Володимир Чепа, вихованці центру та ветерани Великої Вітчизняної війни.

ВІДЕО ДНЯ

З вітальним словом виступив заступник голови облдержадміністрації Іван Качур:

- 70-річчя визволення України – це визначна ювілейна дата для всіх українців. Ми маємо шанувати та пам’ятати тих людей, котрі віддали своє життя задля того, аби ми жили у мирному світі. Саме завдяки вихованцям позашкільного Центру туризму, ми можемо дізнатись багато фактів про нелегкі воєнні роки, - сказав Іван Качур.

Реклама

На заході були заслухані вихованці гуртків центру, які розказали присутнім про: «Визволення Ужгорода», «Партизанський рух на Закарпатті», про закарпатців, що наближали перемогу, про роботу гуртка «Милосердя».

Окрім того, для гостей конференції виступив також ветеран Великої Вітчизняної війни Олег Самойлович, розказавши про свій бойовий шлях та вручив вихованцям Центру свою книгу «Памятью отточенные годы».

Реклама

Також 23-24 листопада в Ужгороді заплановано велопробіг «Естафета пам’яті», мітинг-реквієм «Ви – перемогли! Ми пам’ятаємо» та Чемпіонат області зі спортивного орієнтування.

Довідково: Закарпатський центр туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді заснований у 1951 році. Наразі при центрі функціонує 58 гуртків 18 профілів, в яких займаються понад тисяча учнів. Осередки центру туризму розташовані у восьми районах Закарпаття. Педагогічний процес здійснюють 29 висококваліфікованих педагогів. Реалізації програмних цілей закладу та вдосконаленню методичної роботи сприяє робота над єдиною науково-методичною проблемою «Особиста орієнтація навчально-виховного процесу, як визначального фактору, у створенні умов для творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, соціальної адаптації вихованців засобами туристично-краєзнавчої роботи».

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно