Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Перший в Україні центр для підготовки собак-поводирів відкриють в Ужгороді (ВІДЕО)

Перший в Україні центр для підготовки собак-поводирів відкриють в Ужгороді (ВІДЕО)

Перший в Україні центр для підготовки собак-поводирів відкриють в Ужгороді (ВІДЕО)
Кінологи з Угорщини та Румунії уже тренують собак, яких після Нового року передадуть в Україну. А поки що приїздять з ними в Ужгород, щоб чотирилапі помічники звикали до нових господарів, до міста і...

Кінологи з Угорщини та Румунії уже тренують собак, яких після Нового року передадуть в Україну. А поки що приїздять з ними в Ужгород, щоб чотирилапі помічники звикали до нових господарів, до міста і до української мови.

ВІДЕО ДНЯ

Собака-поводир покаже дорогу, вбереже від небезпеки і захистить життя. Йому просто треба довіритись і любити так, як любить він, радять кінологи. Незрячі кажуть, що із таким собакою люди не падають у ями і не вдаряються у стовпи, хоча тварина вибирає дорогу. Нині пес-поводир із семирічним стажем із Угорщини свій досвід передає собакам, які приїхали в тренувальний табір до Ужгорода. Найкращі поводирі – це лабрадори і ретривери. З них кожний пʼятий підходить для цієї роботи.

Собака повинен бути дуже спокійним і дуже дружелюбним. Кінологи кажуть, що коли такого знаходять, то починають специфічну підготовку: як оминати перешкоди, як знаходити й подавати незрячому речі, як йому допомогти у випадку небезпеки. В Угорщині для людей з вадами зору ці собаки безкоштовні. Так держава дбає про адаптацію сліпих. Угорські кінологи кажуть, що працювати з таким собакою в Ужгороді тяжко: машини паркуються на тротуарах, багато ям та інших перешкод.

Реклама

Неготові і люди, наприклад, на базарі продавці собаку-поводиря бачать уперше. На думку незрячих, в Україні змінювати треба не лише психологію здорових людей, а й законодавство. Досвід угорських колег українські кінологи перейматимуть за фінансової підтримки благодійників. В Ужгороді щороку зможуть навчати близько десятка собак-поводирів, а незрячих в регіоні - понад шість тисяч.

Наталя Зотова

Реклама

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно