Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Великому Березному відкриють Почесне консульство Словацької Республіки

У Великому Березному відкриють Почесне консульство Словацької Республіки

У Великому Березному відкриють Почесне консульство Словацької Республіки
15 листопада о 12-й годині у Великому Березному відкриють Почесне консульство Словацької Республіки. Завданням нового Почесного консульства має бути становлення та розширення економічних і культурних...

15 листопада о 12-й годині у Великому Березному відкриють Почесне консульство Словацької Республіки. Завданням нового Почесного консульства має бути становлення та розширення економічних і культурних зв’язків. Пункт допомоги й інформації для громадян розташовуватиметься у центрі селища по вулиці Шевченка, 26. Саме тут Почесний консул Олег Адамчук прийматиме людей.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповіла генеральний консул Словаччини в Ужгороді Янка Бурянова, на відкриття почесного консульства має приїхати Віце-прем’єр міністр і керівник МЗС Словаччини Мирослав Лайчак, Надзвичайний і Повноважний посол Словаччини в Україні Павол Гамжик, голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида. Можливо, будуть представник МЗС України у Львові В’ячеслав Войнаровський та хтось зі столичного МЗСу.

Зі слів пані Янки Бурянової, відкриття почесного консульства – вкрай важлива подія як для України так і для Словаччини, бо ж ми сусіди і наші контакти інтенсивні та динамічні. Аби не було обидва представництва консульства в Ужгороді (генерального і почесного) – почесне консульство вирішили перемістити до Великого Березного. Адже Великоберезнянщина також межує зі Словаччиною і тут, за 3 км від райцентру, розташований один із пунктів пропуску через держаний кордон (Малий Березний – Убля) і саме Великий Березний є регіоном компактного проживання словацької нацменшини, що підтверджується й великою кількістю заявників на місцевий прикордонний рух та посвідчень закордонного словака.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно