Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді відбувся наймасштабніший у році ярмарок вакансій

В Ужгороді відбувся наймасштабніший у році ярмарок вакансій
17 жовтня в Ужгороді відбувся найбільший щорічний Ярмарок вакансій, який проходив на території Ужгородського міського центру зайнятості. У Ярмарку взяли участь понад 30 установ, організацій та...

17 жовтня в Ужгороді відбувся найбільший щорічний Ярмарок вакансій, який проходив на території Ужгородського міського центру зайнятості.

ВІДЕО ДНЯ

У Ярмарку взяли участь понад 30 установ, організацій та підприємств. Тут проходили різноманітні інформаційні заходи, а також покази продукції легкої промисловості. На Ярмарку можна було дізнатися про актуальні робочі місця на підприємствах міста, умови праці, можливості перекваліфікації. А також про особливі пропозиції підприємств. Роботодавці, своєю чергою, змогли безпосередньо поспілкуватися з ужгородцями, які планують знайти нову роботу.

Представники навчальних закладів презентували освітні послуги й провели діалог з майбутніми абітурієнтами, а учні шкіл ознайомилися з можливостями здобуття актуальних професій і спеціальностей.

Реклама

Як повідомили фахівці міського центру зайнятості, протягом 9 місяців 2013 року на обліку в ньому перебували 4503 особи, з яких 2883 – безробітні. За сприянням центру зайнятості за цей період працевлаштовано 1815 осіб, в т.ч. 739 з числа безробітних. 22 особи працевлаштовано на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску. 52 особи отримали одноразову допомогу для організації підприємницької діяльності. 35 осіб старших 45 років отримали ваучери для здобуття освіти – з метою підтримання конкурентоспроможності на ринку праці. Крім того, протягом звітного періоду за рахунок коштів Фонду сприяння зайнятості навчалися 267 осіб, працевлаштовано після закінчення навчання 178 осіб.

Всіма суб’єктами господарювання Ужгорода станом на 1 жовтня 2013 року створено 2625 нових робочих місць, у тому числі 1236 – у юридичних осіб, 1389 – для працевлаштування найманих працівників у фізичних осіб-підприємців.

Реклама

Навантаження на одне робоче місце за останній період складає 2 особи на 1 робоче місце. Протягом січня-вересня 2013 року, згідно з поданими звітами, в Ужгороді було вивільнено 364 особи.

Як стало зрозуміло на Ярмарку, найбільше працівників потребують підприємства обробної промисловості, оптової і роздрібної торгівлі, діяльності транспорту та зв’язку, виробництво та розподілення електроенергії, діяльності готелів та ресторанів.

Щодо захисту прав найманих працівників, то тільки в цьому році офіційно зареєстровано 1389 трудових угод між підприємцями-фізособами та їх працівниками.

Реклама

У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 238 осіб із числа незайнятого населення. За кошти підприємств – 64 особи, за рахунок коштів Фонду сприяння зайнятості та міського бюджету – 174 безробітних.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно